„Paysera“ nekeičia planų tapti banku: ruošia dokumentus licencijai gauti

Elektroninių pinigų įstaiga „Paysera“ planų tapti banku neatsisako ir jau ruošia dokumentus bankinei licencijai gauti. „Skelbdami vertybinių popierių platinimą minėjome, kad vienas iš pritrauktų lėšų tikslų būtų banko licencijos gavimas. Nors investavimo projekto įgyvendinti nepavyko, tai nekeičia mūsų planų tapti banku, tiksliau, įsteigti naują įmonę, kuri būtų „Paysera“ tinklo dalis“, – Eltą informavo „Paysera“ generalinis direktorius Vytenis Morkūnas.

Jau metų pradžioje buvo svarstoma, kad „Paysera“ galėtų tapti banku.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Jau metų pradžioje buvo svarstoma, kad „Paysera“ galėtų tapti banku.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2019, 9:09 AM

„Šiuo metu aktyviai ruošiame dokumentus licencijai gauti“, – pridūrė „Paysera LT“ vadovas. Jis nurodė, kad vertybinio popierių platinimo artimiausiu metu įmonė neplanuoja. „Šiuo metu koncentruojamės į kitus prioritetus: tai geografinė „Paysera“ tinklo plėtra. Ne taip seniai prie mūsų tinklo prisijungė Rumunija, bendraujame su dar bent kelių šalių partneriais“, – teigė V. Morkūnas.

Viešai skelbiamame produktų vystymo plane nurodoma, kad per artimiausią pusmetį „Paysera“ planuoja pridėti 5 naujas valiutas vietiniams ir tarptautiniams pavedimams, įdiegti valiutos konvertavimo nuolaidų skaičiavimo algoritmą, periodinių pervedimų galimybę ir pan. Anksčiau „Paysera„ įmonių grupės akcininkas Kostas Noreika teigė, kad po vertybinių popierių išplatinimo „Paysera“ planuoja prašyti per Lietuvos banką gauti banko licenciją iš Europos Centrinio Banko, o ją gavus būtų steigiama atskira įmonė.

Tiesa, gegužės pabaigoje „Paysera“ pranešė atšaukianti vertybinių popierių platinimą, nes per dviejų savaičių laikotarpį nebuvo pasiekti minimalūs investicijų tikslai. Pernai įmonės apyvarta siekė 3,9 mlrd. eurų, pajamos – 9,5 mln. eurų, o pelnas – 1,9 mln. eurų. Pagrindinės įmonės pajamos pernai susidarė iš įmokų surinkimo (50 proc.) bei valiutos konvertavimo (40 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.