„Uber“ išplatino obligacijų už 750 mln. JAV dolerių – įsigys varžovę

JAV pavėžėjimo ir maisto pristatymo paslaugų milžinė „Uber“ pritraukė 750 mln. JAV dolerių, privačiai išplatindama obligacijas, kurių terminas baigsis 2027 metais.

„Uber“ įsigys varžovę iš Artimųjų Rytų „Careem Networks“.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
„Uber“ įsigys varžovę iš Artimųjų Rytų „Careem Networks“.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2019, 3:41 PM

Tai atsitiko kitą dieną po to, kai Kalifornijos valstijoje buvo patvirtintas įstatymo projektas, kuriame numatoma, kad vadinamosios neriboto uždarbio įmonės privalo laikyti nepriklausomus rangovus savo darbuotojais.

Tai reiškia, kad tokios bendrovės kaip „Uber“ ir „Lyft“, kurios teikia savo pasaugas pasitelkdamos didžiulį vairuotojų skaičių, bus priverstos pertvarkyti savo verslo procesus, o tai padidins jų sąnaudas.

Visgi „Uber“ teigė, kad obligacijų platinimas nėra susijęs su įvykiais Kalifornijoje, rašo verslo leidinys „The Financial Times“.

Gautos pajamos bus skirtos, be kita ko, įsigyti varžovę iš Artimųjų Rytų „Careem Networks“ už 3,1 mlrd. JAV dolerių – apie šiuos planus buvo paskelbta šių metų kovą.

Norint įvykdyti sandorį, reikia gauti patvirtinimą iš 15 šalių, kuriose veikia „Careem“, įskaitant Egiptą, Jordaniją, Pakistaną, Saudo Arabiją, JAE ir Maroką.

Tikimasi, kad sandoris bus baigtas pirmąjį 2020 metų ketvirtį, o „Careem“ taps 100 proc. „Uber“ valdomu padaliniu, išlaikydama savo prekės ženklą.

„Careem“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Mudassiras Sheikhas ir toliau vadovaus verslui. Padalinys turės savo direktorių valdybą, kurią sudarys trys „Uber“ atstovai ir du „Careem“ atstovai.

Šis sandoris bus didžiausias technologijų pramonėje Viduriniuosiuose Rytuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.