Kaunas vilties nepraranda: ant tiltų verkiant reikia vieno dalyko, tačiau nėra kam įrengti

Savivaldybė vėl ieškos įmonės, kuri ant Kaunui priklausančių tiltų ir viadukų įrengtų informacinius ekranus. Prieš metus skelbtas konkursas baigėsi nesėkme – pasiūlymas verslininkų nesudomino.

Informacinio ekrano reikėtų ir ant viaduko Tunelio gatvėje prie stoties.<br>M.Patašiaus nuotr.
Informacinio ekrano reikėtų ir ant viaduko Tunelio gatvėje prie stoties.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2019, 9:43 AM, atnaujinta Sep 16, 2019, 9:59 AM

Eismo specialistai tąkart svarstė, kad ekranų reikėtų 9 miesto vietose – ant 5 tiltų ir 4 viadukų. Parinktos vietos, kuriose eismas intensyviausias. Ekranuose būtų rodoma vairuotojams aktuali informacija.

Konkursą laimėjusi ir už savo lėšas ekranus įrengusi įmonė įgytų teisę ant tiltų įrengti metalinės konstrukcijos reklaminius stendus.

Ekranuose ketinama rodyti vairuotojams aktualią informaciją – oro ir kelio dangos temperatūrą, oro taršos rodiklius, vairuotojų momentinį greitį ir pranešimus apie eismo spūstis.

Konkurso laimėtojas reklaminius stendus privalėtų įrengti tik už savo lėšas, taip pat mokėti vietinę reklamos rinkliavą. Sutartį buvo numatyta sudaryti 5 metams su galimybe ją pratęsti.

Informaciniai ekranai ir reklamos stendai galės būti įrengti ant Varnių tilto (tilto dalis virš Jonavos gatvės ir virš Neries krantinės), M.K.Čiurlionio tilto (tilto dalis virš H. ir O.Minkovskių gatvės, estakada bei tilto dalis virš A.Juozapavičiaus prospekto automobilių judėjimo link miesto centro kryptimi).

Ekranų reikėtų ant viadukų Baltų prospekte virš Žemaičių plento, Tunelio gatvėje prie geležinkelio stoties bei prie Dainų slėnio ir Utenos gatvėje virš Nuokalnės gatvės.

Paraiškos dalyvauti konkurse buvo priimamos iki praėjusių metų rugsėjo 14-osios, tačiau numatytą dieną paaiškėjo, kad jis neįvyko.

Bendrovės domėjosi galimybėmis ekranus įrengti ant atskirų tiltų ir viadukų, tačiau niekas nepareiškė noro tai daryti ant visų statinių. Tuomet nuspręsta iš naujo skelbti konkursą, tačiau procedūros gerokai užtruko.

Pasak Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Pauliaus Kero, nuspręsta pakoreguoti ekranų įrengimo vietų sąrašą ir sąlygas. Gali būti, kad bus skelbiamas konkursas dėl kiekvieno tilto ir viaduko atskirai.

P.Keras vylėsi, kad naujas konkursas bus paskelbtas iki metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.