Pasaulio ekonomikos augimo perspektyvos prastėja

Pasaulio ekonomikos augimo perspektyvos prastėja ir tai visų pirma lemia neapibrėžtumas dėl Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES, įtampa prekyboje ir Europos ekonomikos silpimas, įspėjo Pasaulio banko vadovas.

Pasaulio ekonomikos augimo perspektyvos prastėja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasaulio ekonomikos augimo perspektyvos prastėja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Malpassas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
D.Malpassas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 9, 2019, 8:52 AM

Anot Davido Malpasso, kurį cituoja britų verslo dienraštis „The Financial Times“, pasaulio bendrojo vidaus produkto prieaugis „dėl „Brexit“, recesijos Europoje ir neapibrėžtumo prekyboje“ 2019 m. gali nepasiekti birželį prognozuotų 2,6 procento.

Be to, pernelyg vangus investicijų augimas daugumoje besivystančių šalių neleidžia tikėtis reikšmingo pajamų padidėjimo ateityje, pažymėjo D.Malpassas.

Lėtėjant ekonomikos augimui, šalims reikia įgyvendinti „aiškias struktūrines reformas“ ir, be kita ko, stiprinti teisės viršenybę, kad privačios bendrovės galėtų konkuruoti su valstybinėmis įmonėmis, pareiškė Pasaulio banko vadovas.

„Daugeliui šalių tai reiškia jų uždarų ir apsaugotų rinkų atvėrimą, galimybės rinkos jėgoms nustatyti kainų lygį užtikrinimą ir kapitalo srautų liberalizavimą“, – pažymėjo jis ir pridūrė, jog tai taip pat padėtų pritraukti daugiau investicijų – tiek vidaus, tiek užsienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.