Neaiškią kosmetiką siūlantiems sukčiams turtą krauna žinomo chirurgo veidas

Pigaus kremo reklamos veidu ne savo noru tapęs plastikos chirurgas Darius Radzevičius apie save išgirdo daug naujų, bet nebūtų dalykų. Tik kovoti su nežinia kurioje šalyse esančiais sukčiais nėra būdų.

Plastikos chirurgas Darius Radzevičius nustebo, kad jo vardu ir veidu naudojasi sukčiai, siūlydami abejotinus produktus.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
Plastikos chirurgas Darius Radzevičius nustebo, kad jo vardu ir veidu naudojasi sukčiai, siūlydami abejotinus produktus.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
Neaiškią kosmetiką pardavinėjantys sukčiai naudoja D.Radzevičiaus atvaizdą.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
Neaiškią kosmetiką pardavinėjantys sukčiai naudoja D.Radzevičiaus atvaizdą.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
Neaiškią kosmetiką pardavinėjantys sukčiai naudoja D.Radzevičiaus atvaizdą.<br>G.Skaraitienės ir I.Gelūno nuotr.
Neaiškią kosmetiką pardavinėjantys sukčiai naudoja D.Radzevičiaus atvaizdą.<br>G.Skaraitienės ir I.Gelūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-10-17 14:52

Vyriausiasis Eurazijos kosmetologas, medicinos mokslų daktaras.

Taip žinomą plastikos chirurgą 52 metų D.Radzevičių dabar juokaudami kartais vadina draugai. Tokių titulų medikui suteikė sukčiai, besistengiantys pasinaudoti jo vardu ir parduoti nežinia kokios vertės ir kokių savybių turintį kremą.

Savo nuotraukų keistose interneto svetainėse žinomas chirurgas D.Radzevičius mato jau pusmetį, o prilipdyti titulai jį ir juokina, ir piktina.

Lietuva ar Latvija?

Interneto svetainėje kaip-būti-graziai.info D.Radzevičius pristatytas kaip vyriausiasis Lietuvos sveikatos apsaugos departamento dermatologas ir kosmetologas bei Medicinos universiteto odos ligų ir kosmetologijos katedros vedėjas, bet virš šios rubrikos – Latvijos sveikatos apsaugos ministerijos logotipas.

Tame pačiame tekste išvardyti ir kiti D.Radzevičiaus titulai: Nacionalinio Lotynų Amerikos dermatologų ir kosmetologų aljanso prezidentas, Euro-Azijos dermatovenerologų asociacijos prezidentas.

Dėl neteisėtai naudojamo vardo bei žalos reputacijai D.Radzevičius jau dukart kreipėsi į policiją, bet abusyk sulaukė atsakymo, kad pradėti ikiteisminio tyrimo nėra pagrindo, be to, maža tikimybė, kad pavyks rasti šių svetainių kūrėjus. Svetainės registruotos Rusijoje arba kitose užsienio šalyse.

Siūlo atjauninti visus

Svetainėse, pavadintose „Kaip būti gražiai“, „Moteriški patarimai“, „Grožis ir sveikata“, publikuojami neva D.Radzevičiaus patarimai, interviu su juo, tariamų jo pacienčių nuotraukos.

„Iš tiesų ten ne mano pacientės, ne mano interviu ir su tuo neturiu nieko bendra.

Tik pažįstami kartais paklausia, kodėl pardavinėju tokį pigų kremą, nes jis siūlomas po eurą“, – pasakojo D.Radzevičius.

Pasiūlymai pirkti neva JAV pagamintą kosmetiką pilni ir daugiau nieko bendro su tikrove neturinčių teiginių.

Viename skelbimų teigiama: „Prieš pusantro mėnesio buvo pradėta vykdyti programa „Graži šalis“, skirta Lietuvos gyventojams atjaunėti. Šios programos metu pagal Sveikatos apsaugos ministerijos 2017 m. balandžio 9 d. įsaką bet kuris Lietuvos gyventojas gali užsisakyti produktą, skirtą odos atjauninimui, už 1 euro lengvatinę kainą.“

Pašnekovų klausimų negirdi

Pirmiesiems pirkėjams žadama dar viena maloni staigmena – kremą už vieną eurų jiems atsiųstų pats D.Radzevičius.

Iš tiesų, kas ir iš kur siunčia kosmetiką, sužinoti neįmanoma. Užsislaptinę pardavėjai nenurodo net savo banko sąskaitos numerio.

Tuo įsitikino vienoje svetainių užsiregistravusi D.Radzevičiaus pažįstama. Paskambinusiam rusakalbiam konsultantui moteris iškart paaiškino kremu susidomėjusi tik dėl to, kad jį rekomenduoja žinomas Lietuvos gydytojas, ir pasitikslino, ar taip iš tiesų yra.

Tarsi nekreipdamas dėmesio į šį klausimą vyras greitakalbe pradėjo berti informaciją apie kremo savybes ir klausinėti apie moters veido odą. Jo tikinimu, išlyginti raukšles ir atjaunėti net 20 metų galima vos per 28 dienas.

Vienas euras virto šimtu

„Jūs tiek daug kalbate, aš neturiu laiko, noriu įsigyti kremo ir jį išbandyti, jis juk toks pigus“, – vyro greitakalbę pertraukė moteris.

Tuomet konsultantas nurodė ir tikrąją reklamuojamo produkto kainą – vienas indelis kainuoja 64 eurus, o kad būtų pasiektas norimas rezultatas, reikia trijų.

Trečiąjį jie ir parduotų už vieną eurą.

Kremo įsigyti norinčiai moteriai vyras nurodė sumokėti 107 eurus, o paklaustas, į kokią sąskaitą pervesti pinigus, ėmė aiškinti, kad pinigus teks sumokėti prekes pristatysiančiam kurjeriui.

Akcija trunka pusvalandį

Nustebusi moteris paaiškino neturinti grynųjų, be to, dėl pirkinio norinti pasitarti su vyru, tad paprašė pardavėjo paskambinti po pusvalandžio.

„Bet jūs galėjote tartis tris dienas“, – suirzo pardavėjas ir pareiškė, kad po pusvalandžio akcija bus pasibaigusi.

Jis teigė negalėsiąs perskambinti – pagal nustatytą tvarką moteris vėl turės registruotis internetu.

Priimti sprendimus tuoj pat žmones ragina ir paprastai iš Latvijoje registruotų telefono numerių skambinantys ir investuoti siūlantys aferistai.

Dėl tokių sukčiavimo atvejų ne kartą skundų sulaukę Lietuvos banko specialistai atkreipė dėmesį, kad aferistai stengiasi skambinti žmonėms nepatogiu metu – kai dauguma važiuoja į darbą ar per pietų pertrauką.

Pastebėta, kad sukčiai būna geri psichologai, gerai suprantantys žmonių asmenines savybes, todėl bandantys jomis naudotis.

Specialistai pataria sulaukus bet kokio pasiūlymo neskubėti. Jei jis sudomino, verta palaukti ir išsiaiškinti visą informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.