Lietuva „Doing Business“ reitinge pakilo iki aukščiausios 11-os vietos

Verslo aplinką vertinančiame Pasaulio banko „Doing Business“ reitinge Lietuva per metus pakilo trimis pozicijomis ir pasiekė 11-ą vietą tarp 190 valstybių. Tai aukščiausia šalies vieta nuo 2002 metų sudaromame reitinge.  

 Galima tikėtis, kad kitąmet Lietuva pateks į dešimtuką. <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Galima tikėtis, kad kitąmet Lietuva pateks į dešimtuką. <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2019, 6:54 AM

Pasak ekonomikos ir inovacijų ministro Virginijaus Sinkevičiaus, galima tikėtis, kad kitąmet Lietuva pateks į dešimtuką. 

„Šiemet į reitingą neįtrauktas, bet jau priimtas ir nuo Naujų metų įsigaliosiantis šiuolaikinio verslo poreikius atitinkantis Juridinių asmenų nemokumo įstatymas, numatantis lankstesnės ir trumpesnės bankroto procedūras, gerokai pagerins Lietuvos vertinimą“, – pranešime sakė V. Sinkevičius. 

Lietuva šiemet vėl pralenkė Estiją (18 vieta) ir Latviją (19 vieta), pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Tarp 28 Europos Sąjungos (ES) valstybių Lietuva užima ketvirtą vietą ir nusileidžia tik Danijai, Jungtinei Karalystei ir Švedijai. 

Šiemet didžiausią šuolį Lietuva padarė pagal prisijungimo prie elektros tinklų rodiklį – jis šoktelėjo 11 pozicijų iki 15 vietos: šalyje sumažėjo procedūrų skaičius bei kaštai ir sutrumpėjo prisijungimo terminas. 

Trečius metus iš eilės Lietuva išlaiko stabilias pozicijas mokesčių mokėjimo ir užsienio prekybos srityse (atitinkamai 18 ir 19 vieta). 

Lietuva vėl geriausiai buvo vertinama turto registravimo srityje – ketvirta vieta, septinta vieta sutarčių vykdymo srityje, pagal statybų leidimų gavimą – 10 vieta. 

Vyriausybės programoje numatytas tikslas, kad Lietuva kitąmet „Doing Business“ reitinge turėtų pasiekti dešimtuką. 

Žemiausią vietą – 28-tą – Lietuva reitinge užėmė 2009 metais.  

Reitinge jau ne vienerius metus pirmauja Naujoji Zelandija ir Singapūras. Į trečią vietą pakilo Honkongas, į ketvirtą išstumdamas Daniją. 

Penktoje vietoje rikiuojasi Pietų Korėja, šeštoje - Jungtinės Amerikos Valstijos, septintoje – Gruzija, aštuntoje - Jungtinė Karalystė, devintoje – Norvegija, dešimtoje – Švedija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.