Stringa valstybės duomenų centro kūrimas

Patalpos kuriamam valstybės duomenų centrui vis dar nėra įrengtos, o serveriai artimiausiomis dienomis greičiausiai bus palikti sandėliuoti Lietuvos radijo ir televizijos centre, rašo portalas lrt.lt.

„Lietuvos geležinkelių“ duomenų centras.<br>T.Bauro nuotr.
„Lietuvos geležinkelių“ duomenų centras.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2019, 9:28 AM

LRT Tyrimų skyrius teigia, kad vilkinant duomenų centro statybas rizikuojama iššvaistyti Europos Sąjungos (ES) lėšas, taip pat rizikuojama valstybės interesais.

Tyrimų skyriaus duomenimis, antrojo ir vadinamojo atraminio duomenų centrų patalpoms įrengti skirti pinigai galėjo būti sukaupti buvusioje valstybinėje įmonėje „Infostruktūra“, kuri liepą tapo Kertiniu valstybės telekomunikacijų centru ir valdo vadinamąjį saugų valstybinį duomenų perdavimo tinklą.

Tačiau saugų valstybinių duomenų perdavimo tinklą administruojanti įmonė susidūrė su problemomis – Kertinis valstybės telekomunikacijų centras jau kurį laiką neturi vadovo.

Vien tik visų duomenų centrų įrangai yra ketinama išleisti apie 20 mln. eurų. Po poros savaičių bus pristatyta dviejų duomenų centrų įranga.

Už Europos Sąjungos (ES) paramą duomenų centrus turi įrengti Krašto apsaugos ministerija.

Kovo mėnesį Finansų ministerijos parengtoje ES lėšų įsisavinimo ataskaitoje duomenų centrų įrengimo projektas buvo įvardintas kaip vėluojantis ir rizikuojantis prarasti ES paramą

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.