„Uber“ gavo 650 mln. JAV dolerių baudą už darbo įstatymų pažeidimus

JAV bendrovei „Uber“, teikiančiai pavėžėjimo ir maisto pristatymo paslaugas, Naujojo Džersio institucijos skyrė beveik 650 mln. JAV dolerių bauda už tai, kad bendrovė nesumokėjo draudimo įmokų už nedarbo ir invalidumo išmokas, rašo „Bloomberg“, cituodama Valstijos darbo ir darbo išteklių plėtros departamentą.

„Uber“ ir jos patronuojamoji įmonė per praėjusius ketverius metus pradelsė 523 mln. JAV dolerių draudimo įmokų.<br>„Scanpix“ nuotr.
„Uber“ ir jos patronuojamoji įmonė per praėjusius ketverius metus pradelsė 523 mln. JAV dolerių draudimo įmokų.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2019, 4:50 PM, atnaujinta Nov 15, 2019, 4:54 PM

Pasak naujienų agentūros, departamentas mažiausiai ketverius metus mėgino priversti „Uber“ sumokėti įmokas, apkaltinusi bendrovę neteisingu darbuotojų klasifikavimu.

„Uber“ su ja bendradarbiaujančius vairuotojus laiko nepriklausomais rangovais, o ne savo darbuotojais. Darbuotojams, skirtingai nei rangovams, įmonės privalo suteikti socialines garantijas, įskaitant draudimą.

„Uber“ ir jos patronuojamoji įmonė „Rasier“ per praėjusius ketverius metus pradelsė 523 mln. JAV dolerių draudimo įmokų.

Dar 119 mln. JAV dolerių yra palūkanos ir delspinigiai, rodo Naujojo Džersio darbo departamento dokumentai, su kuriais susipažino „Bloomberg“.

„Mes užginčysime šį preliminarų, tačiau klaidingą sprendimą, nes vairuotojai yra nepriklausomi rangovai Naujajame Džersyje ir kitose valstijose“, – „Bloomberg“ teigė „Uber“ atstovė Alix Anfang. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.