Buvęs „Novaturo“ įmonės vadovas bendrovei turės sumokėti per 231 tūkst. eurų

„Novaturas“ vadovybės sprendimu inicijavo bylą Andree Uustalui dėl neteisėto įmonės turto pasisavinimo bei žalos įmonei atlyginimo. Remiantis teismo nuosprendžiu, A.Uustalas „Novatours OÜ“ turi atlyginti 231,2 tūkst. eurų.

Kaip teigia bendrovė, ši byla neturi įtakos įmonės veiklai, finansinei atskaitomybei ar su klientais susijusioms veikloms.<br>D.Umbraso nuotr.
Kaip teigia bendrovė, ši byla neturi įtakos įmonės veiklai, finansinei atskaitomybei ar su klientais susijusioms veikloms.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2019, 8:33 AM

Dalį ieškinio sumos (94,6 tūkst. eurų) A.Uustalas turi sumokėti iškart po teismo sprendimo įsigaliojimo, pranešama „Nasdaq Baltic“ biržoje.

Likusi ieškinio suma (136,6 tūkst. eurų) turi būti atlyginta su sąlyga, kad procedūros prieš kitus atsakovus „FinExpo OÜ“ ir „Rafira OÜ“ bus nesėkmingos.

Harju apygardos teismo sprendimas gali būti skundžiamas Talino apeliaciniam teismui per 30 dienų nuo teismo sprendimo įteikimo atsakovams. Minėtas teismo sprendimas neturės tiesioginės įtakos jokiam kitam teismo procesui tarp „Novatours OÜ“ ir A.Uustalo.

Kaip teigia bendrovė, ši byla neturi įtakos įmonės veiklai, finansinei atskaitomybei ar su klientais susijusioms veikloms.

2017 m. „Novaturo“ antrinės įmonės Estijoje vadovas A.Uustalas, nustačius jo galimus neteisėtus veiksmus, susijusius su neteisėtu įmonės turto pasisavinimu, buvo atšauktas iš antrinės įmonės Estijoje valdybos nario pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.