Naujoji ECB vadovė Ch. Lagarde padėjo savo parašą ant euro banknotų

Naujoji Europos Centrinio Banko (ECB) vadovė padėjo savo parašą ant euro banknotų, kuriuos pavadino „apčiuopiamiausiu Europos integracijos simboliu“.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2019, 3:58 PM, atnaujinta Nov 27, 2019, 3:59 PM

Prieš kelias savaites savo aštuonerių metų kadenciją pradėjusi Christine Lagarde (Kristin Lagard) – ketvirtoji ECB pirmininkė – euro banknotus pasirašė per ECB būstinėje Frankfurte trečiadienį surengtą trumpą ceremoniją.

ECB vadovo parašas yra pavaizduotas ant kiekvieno euro banknoto. Ant daugumos šiuo metu apyvartoje esančių banknotų yra Mario Draghi (Marijaus Dragio), kurio kadencija pasibaigė praėjusį mėnesį, parašas.

Ch. Lagarde pažymėjo, kad 79 proc. atsiskaitymų euro zonoje atliekami grynaisiais pinigais ir tokių atsiskaitymų vertė sudaro daugiau nei pusę visų atsiskaitymų vertės.

Anot jos, apyvartoje yra 23 mlrd. banknotų, kurių bendra vertė siekia 1,26 trln. eurų ir trečdalis kurių yra naudojami už euro zonos ribų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.