Koncernas „Bayer“ iki 2030 m. planuoja tapti klimatui neutralus

Vokietijos chemijos pramonės ir farmacijos milžinės „Bayer“ atstovai antradienį pareiškė, kad įmonė sieks iki 2030 m. tapti klimatui neutrali – mažindama arba kompensuodama išskiriamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.

Laboratorija.<br> Bedrovės nuotr.
Laboratorija.<br> Bedrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Elzbieta Reivytytė

2019-12-10 12:40

Iki 2030 m. „Bayer“ bus klimatui neutrali įmonė“, – verslo dienraščio „Handelsblatt“ straipsnyje rašė generalinis direktorius Werneris Baumannas.

Tvarumas bus „neatsiejama mūsų veiklos dalis ir mūsų ilgalaikė ekonominė sėkmė“, – teigė jis ir patikino, jog (dujų) išskyrimas ir finansiniai tikslai ateityje turės įtakos vadovų ir vadybininkų atlyginimams.

Įmonė planuoja atsisakyti maždaug keturių milijonų tonų anglies dioksido – dabar tokį kiekį CO2 įmonė išskiria kasmet – ir imti naudoti atsinaujinančius energijos šaltinius ir vykdyti efektyvesnius procesus.

Likusį dujų kiekį atsvers biologinę įvairovę didinantys ir anglies dvideginį surenkantys objektai, pareiškime sakė „Bayer“ atstovai.

Koncernas bendradarbiaus su tiekėjais ir klientais, kad sumažintų emisijas tiekimo grandinėje, taip pat sieks mažinti logistiką ir pakuotes.

Pernai už 63 milijardus dolerių perėmusi JAV sėklų ir pesticidų bendrovę „Monsanto“, „Bayer“ įmonė tapo viena didžiausių žemės ūkio ir chemijos bendrovių pasaulyje.

Šalia to sumažinti pačios įmonės išskiriamo CO2 kiekį įmonė pasižadėjo iki 2030 m. 30 proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų taršą kilogramui išaugintų javų. Taip pat žadama 30 proc. sumažinti javų apsaugos – pesticidų – daromą žalą gamtai.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.