Kalėdų karštinė įsibėgėja: nemokama paskolų palyginimo platforma „Credit King“ gali padėti sutaupyti

Didžiosios metų šventės priverčia plačiai atverti pinigines, todėl dažnam gyventojui gruodis – finansiškai pats įtempčiausias mėnuo. Pritrūkę pinigų, lietuviai nusprendžia skolintis: statistika rodo, kad šventiniu laikotarpiu skolinimosi iš kredito davėjų atvejų šalyje pagausėja bemaž penktadaliu. Tačiau nors pasiskolinti tampa įprasta, internetinė nemokama paskolų palyginimo platforma „Credit King“ ragina išlikti atsakingiems – sprendimą, iš ko pasiskolinti, priimti tik kruopščiai palyginus skirtingų kredito davėjų sąlygas vienoje vietoje.

 Kalėdų karštinė įsibėgėja: nemokama paskolų palyginimo platforma „Credit King“ gali padėti sutaupyti.
 Kalėdų karštinė įsibėgėja: nemokama paskolų palyginimo platforma „Credit King“ gali padėti sutaupyti.
 „Credit King“ rinkodaros vadovė Viktorija Masiulionytė.
 „Credit King“ rinkodaros vadovė Viktorija Masiulionytė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2019, 10:48 AM

„Credit King“ rinkodaros vadovės Viktorijos Masiulionytės teigimu, dažniausia klaida, kurią daro pinigų prieš šventes pritrūkę gyventojai, yra sprendimas pasiskolinti iš pirmo pasitaikiusio kredito davėjo. Tokiu būdu, pasak specialistės, vartotojai nepasilyginę skirtingų kreditų davėjų sąlygų už paskolas dažniausiai permoka.

„Natūralu – per šventes kiekvieną iš mūsų užplūsta visa eilė rūpesčių. Reikia sugalvoti, kokiomis dovanomis šįmet pradžiuginti artimuosius, pasirūpinti, kad ant šventinio stalo niekam nepritrūktų vaišių, galiausiai, kyla noras reikšmingai atsinaujinti ar pasipuošti... Kai viskam trūksta pinigų, jų gauti norisi čia ir dabar. Vis dėlto neretai paskolos sutartis pasirašoma taip ir nepalyginus alternatyvių pasiūlymų, rezultate, prarandant galimybę pasinaudoti pačiomis palankiausiomis sąlygomis“, – sako V. Masiulionytė.

Siekdama paskatinti gyventojus skolintis atsakingai, „Credit King“ atstovė dalijasi patarimais, kaip pasirinkti išties palankiausią asmeninį paskolos pasiūlymą.

1. Kiek kainuoja skolintis?

Žinia, jog kad ir kokios kredito bendrovės paslaugos jums prireiktų – vartojimo paskolos, automobilio lizingo ar refinansavimo, grąžinti reikės daugiau nei paskolos suma. Paprastai tariant, pasiskolinti kainuoja, mat skolintojui reikia uždirbti. Vis dėlto norint skolintis protingai, prieš sudarant paskolos sutartį vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į bendrovės siūlomas palūkanas, bet ir papildomus mokesčius.

„Kone visais atvejais kredito davėjai taiko sutarties administravimo mokestį, reikalingą susimokėti norint pasirašyti paskolos sutartį. Šio mokesčio dydis priklauso nuo konkretaus skolintojo, mat davėjas yra laisvas apmokestinti savo paslaugas pagal poreikį. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į numatomus delspinigius, reikalingus susimokėti, jei grąžinti skolą vėluojama. Be abejo, kiekviena paskola visad apmokestinama palūkanomis. Be to, gali būti, kad suteikdamas paskolą kredito davėjas įpareigos susimokėti ir daugiau papildomų mokesčių, kurie įvardijami sutartyje. Todėl prieš nusprendžiant, su kuo pasirašyti kredito sutartį, vertėtų tiksliai susiskaičiuoti, kiek iš tiesų jums kainuotų pasiskolinti. Šiuo atveju, „Credit King“ platformoje visi su paskola susiję mokesčiai yra matomi iš karto su pateiktais pasiūlymais“, – pataria specialistė.

2. Kokio dydžio mėnesinė įmoka – optimali?

Netinkamai pasirinktas mėnesinės įmokos skolai grąžinti dydis, pasak V. Masiulionytės, neretai pasitaikanti besiskolinančių klaida: vieniems dėl per didelės mėnesinės sumos grąžinti skolą gali pasidaryti per sudėtinga, kiti tuo tarpu ją grąžinti pasirenka per gerokai ilgesnį laiką, nei iš tiesų galėtų. Vis dėlto norint apskaičiuoti, kokio dydžio mėnesinė įmoka optimali individualiu atveju, gana vos vieno matematinio veiksmo.

„Mėnesio įmokos dydis priklauso nuo sumos, kurią pasiskolinote, grąžinimo termino, palūkanų normos ir sutarties sudarymo mokesčio. Lietuvos Banko sprendimu, kliento finansinių įsipareigojimų suma negali būti didesnė nei 40 proc. visų jo gaunamų pajamų. Vadinasi, jei per mėnesį uždirbate 1000 Eur, mėnesinė įmoka skolai grąžinti negali būti didesnė nei 400 Eur. Vis dėlto besiskolinantiems rekomenduojame įsivertinti savo galimybes – ar tikrai „nuriekti“ 40 proc. savo pajamų kreditui grąžinti būtų patogu? Kokie šansai, kad netolimoje ateityje jūsų išlaidų dydis pakis? Taip pat rekomenduojame prieš skolinantis būti sukaupus bent kelių mėnesių savo darbo užmokesčio biudžetą tam atvejui, jei netikėtai pajamos sumažėtų“, – sako „Credit King“ atstovė.

3. Išsirinkti geriausią pasiūlymą padės „Credit King“

Pasak „Credit King“ rinkodaros vadovės V. Masiulionytės, svarbiausia, siekiant skolintis protingai ir atsakingai, yra kruopščiai palyginti bent kelių kredito davėjų pasiūlymus, o ne pulti skolintis iš pirmos bendrovės, kurią prisiminėte. Palyginus kelių kredito davėjų sąlygas tarpusavyje, išauga ne tik galimybė rinktis, bet ir gauti patį palankiausią pasiūlymą. Lengvai ir greitai palyginti rinkoje vyraujančias sąlygas ir net kelis asmeninius pasiūlymus vartotojams siūlo Internetinė nemokama paskolų palyginimo platforma „Credit King“.

„„Credit King“ savo vartotojams teikia galimybę gauti geriausią asmeninį paskolos pasiūlymą vos per valandą, neišėjus iš namų, maža to, visiškai nemokamai. Kitaip tariant, „Credit King“ sutaupo ne tik vartotojų pinigus – per trumpą laiką, dažniausiai iki vienos valandos, pateikia net kelis individualius kredito davėjų pasiūlymus, idant būtų galima pasirinkti palankiausią, bet ir laiką, nes visus pasiūlymus „surenka“ už jus“, – sako V. Masiulionytė.

Naudotis „Credit King“ platforma itin paprasta: užsukus į interneto puslapį www.creditking.lt tereikia užpildyti vieną paraišką – pasirinkti, kokio tipo paskolos jums reikia, nurodyti reikiamos paskolos dydį ir norimą grąžinimo terminą. Palyginti „Credit King“ partnerių teikiamus paskolos pasiūlymus ir sąlygas vartotojas savo paskyroje gali praėjus vos valandai nuo paraiškos pateikimo.

„Peržiūrėjus gautus asmeninius pasiūlymus vartotojui belieka pasirinkti sau tinkamiausią, ir laukti kredito davėjo skambučio, kurio metu asmeniškai sutarsite dėl sutarties pasirašymo“, – sako V. Masiulionytė atkreipdama dėmesį, kad dažniausiai per „Credit King“ gauti pasiūlymai būna netgi palankesni nei kreipiantis į bendroves tiesiogiai: „Juk žinodami, kad teikiamą pasiūlymą vartotojas tuoj pat ims lyginti su kitais, paskolos davėjas suinteresuotas pasiūlyti dar geresnes paskolos sąlygas, kad galiausiai vartotojas pasirinktų būtent jį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.