Vienašališkai nustatytos „Vilniaus vandenų“ paslaugų kainos

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) vienašališkai nustatė bendrovės „Vilniaus vandenys“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainas.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) vienašališkai nustatė bendrovės „Vilniaus vandenys“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainas. <br>M.Patašiaus nuotr.
Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) vienašališkai nustatė bendrovės „Vilniaus vandenys“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainas. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Malvina Baužytė (ELTA)

2019-12-30 15:53, atnaujinta 2019-12-30 15:54

„Vilniaus vandenų“ paslaugų kainos nustatytos vienašališkai, nes Vilniaus rajono ir Šalčininkų rajono savivaldybių tarybos per 30 kalendorinių dienų patvirtino kainas, tačiau Švenčionių rajono savivaldybės taryba nepritarė suderintoms kainos, o Vilniaus miesto savivaldybė informavo, kad klausimas nebus svarstomas.

Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymas numato pareigą savivaldybių taryboms per 30 kalendorinių dienų terminą patvirtinti Tarybos suderintas geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainas. To nepadarius, Taryba gali kainas nustatyti vienašališkai.

Tuo metu „Vilniaus vandenys“ praneša, kad naujos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainos, kurios įsigalios nuo 2020 metų vasario 1 dienos, yra atstatomos į 2018 metų bazinių kainų lygį.

Kaip skelbiama pranešime, pagrindinė priežastis, kodėl „Vilniaus vandenų“ paslaugų kainos buvo mažintos ir dabar atstatomos į ankstesnį lygį, yra 2017 metais bendrovės gautas viršpelnis, kuris nuo 2019 metų vasario 1 iki 2020 metų vasario 1 dienos grąžinamas klientams mažesnių kainų pavidalu.

Daugiabučiuose namuose gyvenantiems privatiems klientams paslaugų kaina padidės 17 proc., iki 1,36 euro (su PVM) už kubinį metrą. Gyvenantiems individualiuose namuose – 17 proc., iki 1,28 euro (su PVM). Įmonėms geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina taip pat didės – iki 1,33 euro (su PVM) už kubinį metrą.

Kainos galios „Vilniaus vandenų“ klientams Vilniaus mieste, Vilniaus, Švenčionių bei Šalčininkų rajonuose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.