„Lietuvos paštas“ vasarį planuoja atleisti 84 darbuotojus

„Lietuvos paštas“ vasarį planuoja atleisti 84 darbuotojus. Bendrovės Organizacijos vystymo departamento vadovė Inga Rinkevičienė teigia, kad atleidimai vykdomi įgyvendinant mobilaus laiškininko programą.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Blekaitis, ELTA

Feb 15, 2020, 10:12 AM

„Šie atleidimai buvo planuoti ir yra susiję su mobilaus laiškininko programa, kurios įgyvendinimo pabaiga yra 2020 vasario 25 diena. Mobilaus laiškininko projektu sprendžiamas ne tik geresnis kaimo gyventojų pašto paslaugų prieinamumas, bet ir gerinamos darbo sąlygos „Lietuvos pašto“ darbuotojams. Visų pirma, todėl ir yra atleidimai, yra jungiami etatai nuo 0,6 iki beveik 1, atlyginimas laiškininkui vidutiniškai didėja 200 eurų. Todėl suteikiamas tarnybinis automobilis ir šiuolaikiškos darbo priemonės“, – Eltai sakė I. Rinkevičienė.

Jos teigimu, visiems atleistiems darbuotojams bus teikiamos konsultacijos, kaip ieškotis naujo darbo.

„Visiems atleidžiamiems darbuotojams, jeigu jie to nori, Lietuvos pašto personalo specialistai suteikia išsamią konsultaciją kaip formuoti savo gyvenimo aprašymus, kaip pasiruošti darbo pokalbiams, kokiuose kanaluose ieškotis naujo darbo. Taip pat įmonė aktyviai bendradarbiauja su Užimtumo tarnybos vietos skyriais, kurie, esant poreikiui, atleidžiamus darbuotojus iš karto siūlo tame regione veikiančioms bendrovėms ar įstaigoms“, – teigė I. Rinkevičienė.

„Kadangi mobilaus laiškininko programos įgyvendinimas baigiasi vasario pabaigoje, kovo mėnesį dėl jungiamų etatų bus atleidimai. Vėliau tokių artimiausiu metu nebeplanuojama“, – pridūrė „Lietuvos pašto“ atstovė.

ELTA primena, kad, anot „Lietuvos pašto“ Korporatyvinių reikalų departamento komunikacijos projektų vadovės Aušros Kurtkutės, iki galutinio Mobilaus laiškininko projekto įgyvendinimo trūksta 55 laiškininkų išvykimo į regionus.

Iki vasario pabaigos planuojama, jog mobilus laiškininkas veiks visų Lietuvos rajonų kaimiškose vietovėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.