Griebiasi už galvų: šiukšlių vežėjai išvagoja daugiabučių kiemus

Šviesos gatvės Grigiškėse gyventojai ne kartą rašė skundus valdžiai, atliekų tvarkytojams, bet įmonės „Ekonovus“ šiukšliavežiai vis tiek važiuoja per veją.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sostinė“

Feb 18, 2020, 6:05 PM, atnaujinta Feb 18, 2020, 6:06 PM

Įrengus pusiau požeminių konteinerių aikšteles prasidėjo Šviesos ir aplinkinių gatvių gyventojų bėdos.

Aikštelės buvo suprojektuotos taip, kad šiukšliavežiai priversti brautis tarp aplink sustatytų automobilių.

Pirmiausia stengdamiesi įveikti posūkį šiukšliavežiai sugadino nuotekų šulinio dangtį. Aplink jį atsirado didžiulės skylės, šulinys gali visai įgriūti.

Padėkojusi už pranešimą savivaldybė pranešė, kad informaciją apie sugadintą nuotekų šulinio dangtį perdavė bendrovei „Vilniaus vandenys“. Tada paaiškėjo, kad tai tik pradžia. Įmonės „Ekonovus“ šiukšliavežių ratai išmalė kiemų kampus, nes sunkvežimiams kitaip nepavyksta įsukti link konteinerių.

Audrius ir Lolita Norvydai dėl to parašė ne vieną laišką savivaldybei. Jie suskaičiavo, kad ties Šviesos gatvės 8-uoju namu vietoj šešių senųjų konteinerių atsirado tik vienas pusiau požeminis.

Tad, kaip ir kitur, atliekos dažnai nebetelpa ir kraunamos šalia konteinerio. O atvažiuodami ir išvažiuodami šiukšliavežiai ne tik veją pavertė purvynu, bet dar ir purvu priteršė gatvę.

„Ekonovus“ atstovai tik pažadėjo kuo greičiau ieškoti sprendimo, kad tokia situacija nesikartotų.

Tuo metu savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ aiškino, kad Šviesos gatvėje yra ne vienas sunkiasvoriam transportui sudėtingas įvažiavimas prie konteinerių.

Todėl gyventojų pranešimas perduotas „Ekonovus“ Kontrolės skyriui, o šis kreipsis į savivaldybės Infrastruktūros skyrių, kad įvažiavimai būtų praplatinti.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius tvirtino, kad „Ekonovus“ vežėjai įspėti dėl vejos gadinimo ir privalės atlyginti nustatytus nuostolius.

Tačiau praėjusį šeštadienį viena Grigiškių gyventoja ir vėl matė, kaip šiukšliavežis važiuoja per veją, policijos pareigūnas tai abejingai stebi, o aplinkiniai gyventojai filmuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.