Lietuvos oro uostai tuštėja, bendrovėms atšaukiant skrydžius dėl koronaviruso

Lietuvos oro uostuose vis rečiau leidžiasi ir kyla lėktuvai, oro bendrovėms atšaukiant skrydžius dėl koronaviruso plitimo.

Pasak A. Stikliūno, jungiamųjų skrydžių oro bendrovės toliau vykdo skrydžius į tas šalis, kurios nėra rizikingų teritorijų sąraše.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pasak A. Stikliūno, jungiamųjų skrydžių oro bendrovės toliau vykdo skrydžius į tas šalis, kurios nėra rizikingų teritorijų sąraše.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-14 19:04, atnaujinta 2020-03-14 19:09

„Situacija keičiasi kelis kartus per dieną, nuolat gauname informaciją iš oro bendrovių apie stabdomus skrydžius arba skrydžių dažnumo mažinimą, todėl apie tikslią statistiką kalbėti būtų sunku“, – BNS šeštadienį teigė Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.

„Labai realu, kad šiuo metu praplėtus rizikingų teritorijų sąrašą – jau kitą savaitę oro bendrovės vykdys dar daugiau skrydžių atšaukimų iš ir į Lietuvos oro uostus“, – pridūrė jis.

Pasak A. Stikliūno, jungiamųjų skrydžių oro bendrovės toliau vykdo skrydžius į tas šalis, kurios nėra rizikingų teritorijų sąraše.

Kovo 13 dienos informacija informacija, bendras visų trijų Lietuvos oro uostų kovo mėnesio keleivių srautas sumažėjo 18 proc., lyginant su ankstesnių metų kovo pradžia, skrydžių sumažėjo 7 proc. Kitą savaitę prognozuojamas dar spartesnis keleivių skaičiaus kritimas.

Kai kurių oro bendrovių akcijų vertė yra nukritusi daugiau nei 50 proc., o šie finansiniai iššūkiai gali reikšti net ir oro bendrovių bankrotus.

Visos oro bendrovės iš Lietuvos oro uostų nutraukė skrydžius į ir iš Italijos, taip pat atšaukinėja skrydžius į Vokietiją, Ispaniją bei Prancūziją. Kelionių organizatoriai sustabdė keliones užsakomaisiais skrydžiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu