Parduotuvės pradeda skelbti, kaip dirbs per Velykas

Šiemet šv. Velykų sekmadienį didžioji dalis lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojų ilsėsis – visos „Maximos“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs. Tuo metu pirmadienį, antrąją šv. Velykų dieną, parduotuvės dirbs kaip įprastai karantino laikotarpiu – nuo 9 val. iki 20 val.

Visos „Maximos“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.<br>„Maximos“ nuotr.
Visos „Maximos“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.<br>„Maximos“ nuotr.
 Visos „Iki“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.<br>„Iki“ nuotr.
 Visos „Iki“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.<br>„Iki“ nuotr.
Visos „Norfa“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Visos „Norfa“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Visos „Lidl“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Visos „Lidl“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Visos „Maximos“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.<br>„Maximos“ nuotr.
Visos „Maximos“ parduotuvės balandžio 12 dieną nedirbs.<br>„Maximos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 27, 2020, 1:16 PM, atnaujinta Mar 27, 2020, 3:54 PM

„Paskelbus karantiną, tos įmonės, kurios galėjo, leido savo darbuotojams dirbti iš namų. Didžioji dalis mūsų darbuotojų tokios galimybės neturi, nes parduotuvės turi būti atidaromos kasdien, kad mūsų pirkėjai galėtų įsigyti būtinų prekių.

Tad nusprendėme, kad šiemet per Velykų sekmadienį mūsų darbuotojai galės ilsėtis“, – teigia prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

„Norfos“ tinklui priklausančios parduotuvės šeštadienį prieš Velykas, balandžio 10-ąją, dirbs iki 20 val. Pirmąją Velykų dieną nedirbs nė viena šio tinklo parduotuvė, o pirmadienį, balandžio 13-ąją, visos „Norfos“ parduotuvės atsidarys 8 val. ryto.

Pirmąją Velykų dieną nedirbs ir „Iki“ tinklo parduotuvės

„Šiandien mūsų parduotuvių darbuotojai dirba ekstremaliomis sąlygomis, dėl nuolat kintančios situacijos patiria didelius krūvius. Kuomet didelė dalis žmonių turi galimybę dirbti iš namų, mūsų kolegos kiekvieną dieną ir toliau eina į darbą, kad visi būtume tikri galintys apsipirkti pagal savo poreikius. Priėmėme sprendimą šiuo įtemptu laikotarpiu suteikti jiems galimybę pailsėti, praleisti laiko su šeima. Visi pirkėjai tikrai turės galimybę apsipirkti ir pasiruošti šventėms, nes šiuo laikotarpiu ir taip pirkėjus skatiname planuoti savo pirkinius ir apsipirkti ilgesniam laikui“, – sako Indrė Baltrušaitienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

Taip pat pirmąją Velykų dieną, balandžio 12-ąją, neveiks ir visos „Lidl“ parduotuvės

Balandžio 13-ąją, pirmadienį, antrąją Velykų dieną, visos „Lidl“ parduotuvės dirbs karantino metu skelbtu darbo laiku – nuo 9 iki 20 valandos.

„Nuo pat veiklos Lietuvoje pradžios kėlėme sau tikslą būti geriausiu darbdaviu savo darbuotojams, tad ir artėjant gražiausioms metų šventėms jų nepamirštame. Normalu, kad per šventes visi norime būti su savo šeimos nariais, tad dabar mūsų darbuotojams jau net nekyla klausimas, ar dirbsime per didžiąsias šventes – mums tai jau tapo tradicija. Džiugu, kad mūsų darbuotojai turės progą šią pavasario šventę sutikti su artimaisiais“, – sako „Lidl Lietuva“ direktorius Radostin Roussev-Peine.

Per šias Velykas, balandžio 12-13 d., keisis „Rimi“ parduotuvių darbo laikas. Pirmąją Velykų dieną nei viena „Rimi“ parduotuvė nedirbs, o pirmadienį, antrąją Velykų dieną, visos parduotuvės dirbs karantino laikotarpiu nustatytu darbo grafiku, t.y. 9-20 val.

Sutrumpintai dirbs ir trys didžiosios „Rimi“ – Vilniuje, Šiaurės miestelyje, Kaune, pirkinių centre „Savas“, ir Klaipėdoje, prekybos centre „Arena“, kurios karantino metu, kaip budinčios parduotuvės, dirba ilgiau.

Pasak „Maximos“ atstovės J.Bivainytės, pastarąsias savaites stebima tokia tendencija – pirkėjų skaičius parduotuvėse mažėja, tačiau auga jų pirkinių krepšeliai: „Džiaugiamės tokiu savo klientų sąmoningumu ir patys nuolat primename, kad į parduotuvę reikia vykti suplanavus apsipirkimą.“

Klientams taip pat primenama, kad apsiperkant karantino laikotarpiu galioja griežtesnės taisyklės: šeimos nariai turėtų apsipirkti po vieną, parduotuvėje laikytis didesnio atstumo, kurį nurodo parduotuvėse sužymėtos specialios linijos. Klientų prašome, jei įmanoma, naudotis savitarnos kasomis ir atsiskaityti banko kortelėmis. Siekdami didesnio saugumo, lentynose pateikiame tik supakuotus sveriamus sausainius, riešutus, šviežiai keptas bandeles ir duoną.

Prekybos tinklas „Maxima“ nuo kovo 16 dienos, prasidėjus karantinui, jau sutrumpino savo parduotuvių darbo laiką nuo 9 val. iki 20 val. Šalyje karantiną pratęsus iki balandžio 13 dienos, parduotuvės ir toliau dirbs naujuoju grafiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.