Milžiniškas kiekis darbuotojų – vis dar prastovose

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) viceprezidentas Vidmantas Janulevičius sako, kad apie 40 proc. konferedacijos įmonių ir 100 tūkst. darbuotojų šiuo metu yra prastovose.

Anot V.Janulevičiaus, verslo įmonėms reikalinga finansinė pagalba stringa – iki šiol panaudotas tik nepilnas vienas procentas lėšų.<br>D.Umbraso nuotr.
Anot V.Janulevičiaus, verslo įmonėms reikalinga finansinė pagalba stringa – iki šiol panaudotas tik nepilnas vienas procentas lėšų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-23 13:58

Jo teigimu, konfederacija jungia apie 3 tūkst. vidutinių ir stambių įmonių.

„Iš esmės veikia apie 60 proc. įmonių, jei skaičiuotume mūsų visas 3 tūkst. įmonių. 40 proc. jų stovi prastovose, mūsų skaičiais darbuotojų – apie 100 tūkst.“, – ketvirtadienį Seime sakė jis.

Anot jo, verslo įmonėms reikalinga finansinė pagalba stringa – iki šiol panaudotas tik nepilnas vienas procentas lėšų, kurias yra nurodžiusi Vyriausybė.

„Kalbant apie pačias priemones, Vyriausybės pasiūlytas, (...) tos priemonės yra teisingos, atitinkančios Vakarų Europos standartus, logika, apimanti ir smulkų, ir vidutinį, ir stambųjį verslą, bet įgyvendinimas yra pati didžiausia problema.

0,9 proc. panaudotų tų lėšų, apie kurias kalbame. Vokietijoje – 48 proc. Švedija – virš 60 proc., ir mes su savo vienu procentu atrodome juokingai“, – Seime sakė LPK viceprezidentas.

Pasak jo, nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) nesusitvarko su gaunamų paraiškų skaičiumi.

„Nuo pat pradžių pramonininkai kalbėjo, kad INVEGA nesusidoros su paraiškų skaičiumi, kas yra dabar matoma.

Užpildyta, kaip matome iš savo narių, yra virš 30 tūkst. paraiškų, patenkintų paraiškų skaičius siekia apie 2200, o gyvų pinigų išmokėjimo nežinome nė vieno iš tų 44 mln. eurų, kuriuos Vyriausybė nurodė, kad yra išmokėti.

Tai, matyt, yra smulkios arba vidutinės įmonės“, – sakė V. Janulevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.