„Novaturo“ grynasis nuostolis pirmąjį ketvirtį siekė 353 tūkst. eurų

„Novaturo“ grupės pajamos pirmąjį ketvirtį, palyginti su pernai, mažėjo 18,9 proc. iki 23,3 mln. eurų, o grynasis nuostolis siekė 353 tūkst. eurų.

„Novaturo“ akcijos kotiruojamos Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose.<br>D.Umbraso nuotr.
„Novaturo“ akcijos kotiruojamos Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-29 14:09

Dėl pandemijos per pirmąjį ketvirtį bendrovė papildomai patyrė 1,164 mln. eurų papildomų kaštų, kuriuos sudarė repatriaciniai skrydžiai, dėl sustabdytos veiklos neuždirbtas pelnas, pranešė „Novaturas“ „Nasdaq Vilniaus“ biržoje.

Anot bendrovės, šiuos kaštus iš dalies pavyko kompensuoti sumažinus veiklos sąnaudas: jos per pirmąjį metų ketvirtį siekė 1,6 mln. eurų ir buvo 22 proc. mažesnės, palyginti su atitinkamu 2019 metų laikotarpiu.

„Valdydami situaciją, ėmėmės griežto kaštų valdymo, sustabdėme investicinius projektus, dar labiau koncentruojamės į veiklos efektyvumą, deramės su partneriais užsienio kryptyse ir tiekėjais dėl lankstesnės kainodaros ir esamų įsipareigojimų peržiūros, taip pat ketiname naudotis valstybių teikiamomis pagalbos verslui priemonėmis. Efektyvūs ir greiti Baltijos šalių vyriausybių sprendimai vienam iš labiausiai dėl COVID-19 nukentėjusių sektorių šiandien yra kritiškai svarbūs“, – sako „Novaturo“ grupės vadovė Audronė Keinytė.

„Novaturo“ akcijos kotiruojamos Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.