Audito komitetas siūlo griežtinti su koronavirusu susijusius pirkimus

Seimo Audito komitetas siūlo Vyriausybei labiau rūpintis, kad valstybės institucijos prekes, paslaugas ir darbus, susijusius su koronaviruso suvaldymu, neskelbiamų derybų būdu įsigytų tik išimtiniais atvejais.

G.Šiupario nuotr.
G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2020, 2:02 PM

Tokį sprendimą komitetas priėmė trečiadienį, išanalizavęs viešuosius pirkimus, susijusius su koronavirusu. Apie Vyriausybės sprendimus komitetas informacijos laukia iki birželio 15-osios.

Komitetas paprašė Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informuoti apie tyrimus dėl tokių viešųjų pirkimų. Šios tarnybos jau analizuoja, kaip ir kodėl buvo sudarytos sutartys, kai perkama neskelbiamų derybų būdu.

Komitetas siūlo, kad sutartys būtų viešai skelbiamos per 15 dienų, kaip dabar reikalauja įstatymas, taip pat kad jose būtų atskleisti tiekėjai, kainos, perkamų prekių ar paslaugų pavadinimai ir kiekiai.

Be to, siūloma įvertinti galimybę analizuoti įsigijimus ir jų poreikį, įskaitant informaciją apie privačią paramą.

Komitetas Vyriausybės prašo informacijos apie valstybės ir savivaldybių planuojamus pirkimus, jei koronaviruso protrūkių būtų ir ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.