SBA grupė pernai pasiekė istoriškai didžiausius pardavimus, reikšmingai augo pelnas

Viena didžiausių Lietuvoje – SBA grupė – 2019 m. išaugino pajamas ir pelną. Audituotais duomenimis, grupės įmonės prekių ir paslaugų pernai pardavė už 362 mln. Eur – beveik 11 proc. daugiau nei užpernai, kai konsoliduotos pajamos siekė 325,4 mln. eurų. Praėjusių metų pardavimai yra didžiausi per beveik 30 metų grupės gyvavimo istoriją. Grynasis konsoliduotas SBA grupės pelnas pernai išaugo 70 proc. – nuo 8,2 iki beveik 14 mln. Eur.

 SBA grupės nuotr.
 SBA grupės nuotr.
SBA grupės įmonės veikia trijuose pagrindiniuose – baldų gamybos, tekstilės ir nekilnojamojo turto – sektoriuose.<br> SBA grupės nuotr.
SBA grupės įmonės veikia trijuose pagrindiniuose – baldų gamybos, tekstilės ir nekilnojamojo turto – sektoriuose.<br> SBA grupės nuotr.
 SBA grupės įmonės veikia trijuose pagrindiniuose – baldų gamybos, tekstilės ir nekilnojamojo turto – sektoriuose.<br> SBA grupės nuotr.
 SBA grupės įmonės veikia trijuose pagrindiniuose – baldų gamybos, tekstilės ir nekilnojamojo turto – sektoriuose.<br> SBA grupės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 15, 2020, 5:08 PM

„2019-ieji SBA grupei buvo sėkmingi ir veržlūs metai. Mūsų įmonės pasaulinėse rinkose augino pardavimų apimtis, kartu plėtėme rinkų geografiją. Toliau reikšmingai investavome į esamus ir naujus projektus, įsigijome naujų verslų. Motyvuota ir ambicinga komanda, investicijos į žmones, efektyvų procesų valdymą, robotus ir kitas inovacijas lėmė gerą galutinį visos grupės veiklos rezultatą“, – sako SBA grupės viceprezidentė Jolanta Grašienė.

Augimas – visuose sektoriuose

SBA grupės įmonės veikia trijuose pagrindiniuose – baldų gamybos, tekstilės ir nekilnojamojo turto – sektoriuose. Visų jų pajamos pernai augo.

Didžiausias Baltijos šalyse SBA grupės baldų sektorius 2019 m. pardavimus išaugino 11 proc. ir pasiekė istoriškai taip pat geriausią rezultatą – beveik 318 mln. eurų. Dviženkliais skaičiais pardavimus augino „Klaipėdos baldai“, „Visagino linija“, „Mebelain“. Net penktadaliu pajamas pašokdino į naujas rinkas Vakarų Europoje žengiantis minkštų baldų gamintojas „Kauno baldai“.

Praėjusiais metais intensyvi plėtra vykdyta SBA NT sektoriuje, kurio bendros pajamos per metus išaugo 47 proc. iki 13 mln. Eur. Pernai baigtas SBA įmonės „Urban Inventors“ plėtojamas verslo centras BLC Kaune, šalia SBA atnaujintos Vienybės aikštės. Intensyviai vykdyti ir šiemet baigti verslo centro „Green Hall 3“ statybos darbai, pradėtas ir jau baigtas SBA Technologijų ir inovacijų parko logistikos centras. Grupės įmonė „Capitalica Asset Management“ pernai taip pat baigė verslo centro „Kauno Dokas“ antrąjį plėtros etapą ir pradėjo plėtoti verslo centrą Rygos centre – „Verde“.

Bendras SBA NT sektoriaus („Urban Inventors“ įmonių ir „Capitalica Asset Management“ fondo) nuomai skirtas NT plotas per metus išaugo 40 proc. ir 2019 metų pabaigoje sudarė beveik 63 tūkst. kv. metrų. Didžioji dalis ploto buvo išnuomota arba rezervuota.

SBA tekstilės sektoriaus įmonių grupės „Utenos trikotažas“ konsoliduoti pardavimai 2019 m. sudarė 30,79 mln. Eur – kiek daugiau nei ankstesniais metais (30,46 mln. eurų). Tekstilės grupei priklausanti funkcinių-techninių drabužių gamintoja „Šatrija“ fiksavo 9,1 proc. pajamų augimą ir per metus realizavo produkcijos už 3,69 mln. eurų.

Akiratyje – nauji projektai

Pernai SBA grupė į naujus projektus, pajėgumų plėtrą ir pažangias technologijas investavo beveik 60 mln. Eur – trečdaliu daugiau daugiau nei 2018-aisiais.

„Net ir pandemijos metu vyko intensyvios derybos dėl keleto naujų projektų, kurie toliau globaliai plėstų SBA grupės veiklos mastą ir spektrą. Taip, pandemija paliks randą šių metų grupės rezultatuose, tačiau esame mobilizavęsi ir susitelkę, kad jis būtų kuo mažesnis. Jei pasaulis sėkmingai kovos su virusu ir išvengsime antros jo bangos, jau kitąmet numatome augimą su kaupu“, – teigia J. Grašienė.

Pasak jos, pandemija kiek pakoregavo ir ankstesnius verslų plėtros planus, tačiau jų neatsisakoma. Šiemet numatoma baigti SBA Technologijų ir inovacijų parke jau kylančią baldų komponentų gamyklą „Laminn“, plėtros galimybes toliau aktyviai analizuoja „Kauno baldai“, pajėgumus plečia ir naujų galimybių dairosi kitos baldų sektoriaus įmonės. Plėtrą į užsienio rinkas taip pat planuoja pernai SBA įsigyta robotikos sprendimų bendrovė „Robotex“. SBA pernai taip pat įsteigė „SBA Modular“, kurios taikinyje – modulinių daugiaukščių tvarių pastatų gamyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.