„Ryanair“ mažina darbuotojų atlyginimus – paaiškino, kiek ir kaip

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pasiekė susitarimą dėl visų Jungtinėje Karalystėje įdarbintų įgulos narių, dirbančių keleivių salonuose. Sutarta, kad mainais į mažesnius atlyginimus bus išsaugotos visos darbo vietos. Apie tai paskelbė profesinė sąjunga.

Sutarta: atlyginimai bus sumažinti ketverius metus, bet darbo vietos išliks.<br> M.Patašiaus nuotr.
Sutarta: atlyginimai bus sumažinti ketverius metus, bet darbo vietos išliks.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-09 09:35

Susitarimas, numatantis, kad keleivių salonų įgulų narių atlyginimai bus sumažinti iki 10 proc. ketverius metus, buvo pasiektas su profsąjungai „Unite“ priklausančiais „Ryanair“ darbuotojais po balsavimo.

„Unite“ susidūrė su nepaprastai sunkiomis aplinkybėmis aviacijos sektoriuje“, – pranešime teigė profsąjungos generalinio sekretoriaus padėjėja Diana Holland. 

„Susitarimas su „Ryanair“ rodo, kad bendrovė, spręsdama problemas, laikosi konstruktyvesnio ir mažiau žalingo požiūrio nei daugelis kitų konkuruojančių oro linijų“, – pridūrė D. Holland.

O visai neseniai panašus susitarimas buvo pasiektas Dubline įsikūrusios bendrovės pilotais, kuriems atstovauja profsąjunga „Balpa“. Pagal susitarimą, pilotai sutiko su 20 proc. mažesniais atlyginimais, kad būtų išsaugotos darbo vietos, nors atleidimų galimybė ir nebuvo visiškai atmesta.

Tuo tarpu gegužę „Ryanair“ paskelbė planus atsisakyti 3 000 darbo vietų, nes koronaviruso pandemija sudavė itin skaudų smūgį aviacijos pramonei.

Kiek anksčiau šį mėnesį „Ryanair“ teigė, kad jos keleivių skaičius birželio mėnesį sumažėjo 97 procentais.

2020 metų birželį bendrovė pervežė 400 000 keleivių, palyginti su 14,2 mln. tą patį mėnesį metais anksčiau.

Nors „Ryanair“ pavyko susitarti su darbuotojais, nėra žinoma, kaip elgsis kitos oro linijų bendrovės, įskaitant „British Airways“, kuri paskelbė apie 12 000 darbuotojų atleidimo galimybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.