Oro linijos „Emirates“ ketina atleisti iki 9 tūkst. darbuotojų

Oro linijos „Emirates“ koronaviruso pandemijos metu jau atleido apie dešimtadalį savo darbo jėgos, tačiau šeštadienį paskelbta, kad atleidimų mastas gali išaugti iki 15 proc., arba 9 tūkst. darbo vietų.

Oro linijos „Emirates“ koronaviruso pandemijos metu jau atleido apie dešimtadalį savo darbo jėgos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Oro linijos „Emirates“ koronaviruso pandemijos metu jau atleido apie dešimtadalį savo darbo jėgos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Oro linijos „Emirates“ koronaviruso pandemijos metu jau atleido apie dešimtadalį savo darbo jėgos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Oro linijos „Emirates“ koronaviruso pandemijos metu jau atleido apie dešimtadalį savo darbo jėgos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lina Linkevičiūtė, ELTA

Jul 11, 2020, 12:12 PM

Didžiausios Artimųjų Rytų regiono oro linijos, eksploatuojančios 270 plataus korpuso orlaivių, kovo pabaigoje prisijungė prie ilgėjančio sąrašo oro vežėjų ir sustabdė savo veiklą, kad galėtų pristabdyti naujojo koronaviruso plitimą.

Praėjus dviem savaitėms oro linijos veiklą atnaujino, tačiau vykdė tik ribotą kiekį skrydžių. Iki rugpjūčio pabaigos „Emirates“ ketina atnaujinti skrydžius į 58 miestus, nors prieš pandemiją vežėja skraidė 157 kryptimis.

Nepaisant to, „Emirates“ prezidentas Timas Clarke'as sakė, kad tam, jog oro linijų veikla pasiektų „tam tikrą normalumo laipsnį“, gali prireikti iki ketverių metų, o oro linijos, neatskleisdamos tikslių skaičių, rengia atleidimo planus.

Kasmetinėje „Emirates“ ataskaitoje teigiama, kad prieš krizę oro linijose dirbo 60 tūkst. darbuotojų, įskaitant 4,3 tūkst. pilotų ir beveik 22 tūkst. įgulos darbuotojų.

T.Clarke'as interviu transliuotojui BBC sakė, kad oro linijos jau atleido apie dešimtadalį savo darbuotojų, ir pridūrė, jog „Emirates“ greičiausiai turės atleisti dar keletą darbuotojų, greičiausiai iki 15 proc.

Bendrovės atstovė spaudai naujienų agentūrai AFP sakė neturinti ko pridėti prie ataskaitos.

Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) teigė, kad pasaulio oro linijos šiemet dėl koronaviruso krizės patirs 84 mlrd. dolerių (74,3 mlrd. eurų) nuostolių – daugiausiai per visą aviacijos sektoriaus istoriją.

T.Clarke‘as interviu teigė, kad „Emirates“ oro linijoms „nėra taip blogai, kaip kitoms“, tačiau krizė smogė tuo metu, kai „ėjo vieni geriausių mūsų metų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.