„Linava“: vienos įmonės atvejis nėra sisteminė transporto sektoriaus klaida

Vyriausybei ketvirtadienį suteikus sveikatos apsaugos ministrui galimybę įvesti privalomą keturiolikos dienų izoliaciją atvykstantiesiems iš trečiųjų šalių, Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ vadovas sako, jog tai įmonėms atneš nuostolių, be to, vienos įmonės atvejis nėra sisteminė transporto sektoriaus problema.

Šiuo metu yra nemažas vairuotojų trūkumas.<br>D.Umbraso nuotr.
Šiuo metu yra nemažas vairuotojų trūkumas.<br>D.Umbraso nuotr.
Šiuo metu yra nemažas vairuotojų trūkumas.<br>V.Balkūno nuotr.
Šiuo metu yra nemažas vairuotojų trūkumas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 16, 2020, 2:44 PM

„Bet koks administracinis apsunkinimas turi neigiamos įtakos, o tas verslas šiuo metu ir taip ne pačios geriausios būklės.

Šiuo metu yra nemažas vairuotojų trūkumas, tas sulaikymas bent dviems savaitėms papildomai tikrai turės neigiamos įtakos, bus prastovos, stovės transporto priemonės, negautos pajamos, nuostoliai“, – BNS sakė Mečislavas Atroškevičius.

„Mes šiuo metu ragintume neskubėt daryti staigių posūkių, nes kartais politinius sprendimus darome nereikalingai“, – pridūrė jis.

Vyriausybė ketvirtadienį pakeitė nutarimą reaguojant į koronaviruso protrūkį Kaune registruotoje įmonėje „Hegelmann Transporte“, kai infekcija nustatyta iš Uzbekijos atvykusiems darbuotojams.

M.Atroškevičiaus teigimu, atvejis Kaune nėra sisteminė transporto sektoriaus klaida, o tik vienos konkrečios įmonės klaida.

„Nuo kovo mėnesio transporto sektorius atlaikė tuos iššūkius, tvarkėmės puikiai ir labai gerai. Dabar pragyvenus visą šitą laikotarpį, kai mes jau galime atsigauti, nereikia taip daryti. Reikia išanalizuoti, pamatyti klaidas“, – sakė jis.

M.Atroškevičiaus teigimu, daugiau nei pusė vairuotojų tarptautiniuose pervežimuose – trečiųjų šalių piliečiai.

Logistikos bendrovėje „Hegelmann Transporte“ Kaune nustatyta apie 20 COVID-19 užsikrėtusių žmonių. Dauguma susirgusiųjų – Uzbekijos piliečiai, liepos pradžioje atvykusių į Kauną dirbti tolimųjų reisų vairuotojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.