Pandemijai sumažinus „Kauno baldų“ pardavimus, įmonė darbo vietas išsaugos

SBA valdomas didžiausias minkštų baldų gamintojas Baltijos šalyse „Kauno baldai“ pirmąjį šių metų pusmetį pasiekė 9 mln. Eur pardavimus. Tai 13 proc. mažiau nei rekordiniais praėjusiais metais, kai produkcijos analogišku laikotarpiu buvo parduota už 10,4 mln. eurų. Pusmečio rezultatams daugiausiai įtakos turėjo dėl koronaviruso pandemijos metu įvestų apribojimų sumažėjusi prekyba baldais. Nepaisant kritusių veiklos apimčių, įmonė išsaugojo darbo vietas ir neketina jų mažinti.

SBA bendrovės „Kauno baldai“ vadovas Tomas Mauricas.<br>Pranešimo nuotr.
SBA bendrovės „Kauno baldai“ vadovas Tomas Mauricas.<br>Pranešimo nuotr.
Per patį karantino įkarštį II-ąjį šių metų ketvirtį „Kauno baldai“ fiksavo 3,8 mln. Eur pardavimus.<br>Pranešimo nuotr.
Per patį karantino įkarštį II-ąjį šių metų ketvirtį „Kauno baldai“ fiksavo 3,8 mln. Eur pardavimus.<br>Pranešimo nuotr.
Per patį karantino įkarštį II-ąjį šių metų ketvirtį „Kauno baldai“ fiksavo 3,8 mln. Eur pardavimus.<br>Pranešimo nuotr.
Per patį karantino įkarštį II-ąjį šių metų ketvirtį „Kauno baldai“ fiksavo 3,8 mln. Eur pardavimus.<br>Pranešimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 30, 2020, 10:19 AM

„Antrąjį metų ketvirtį mažmeninė prekyba stojo didžiojoje dalyje „Kauno baldų“ eksporto rinkų, išskyrus Švediją ir Nyderlandus, kuriose parduotuvės nebuvo uždarytos. Dabar vejamės prarastą laiką. Šiuo metu prekyba baldais iki pandemijos buvusį lygį jau pasiekė Vokietijoje, Beniliukso, Skandinavijos šalyse ir mūsų gamybos linijos dirba pilna jėga. Nors rinkose tvyro antrosios koronaviruso bangos nuojauta, esame susitelkę, kad tikėtiną pandemijos paūmėjimą, kiek nuo mūsų priklauso, įveiktume kuo sklandžiau“, – sako SBA bendrovės „Kauno baldai“ vadovas Tomas Mauricas.

Anot jo, per patį karantino įkarštį II-ąjį šių metų ketvirtį „Kauno baldai“ fiksavo 3,8 mln. Eur pardavimus. Tai 30 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu, kai įmonė produkcijos pardavė už 5,4 mln. eurų. Įmonės rezultatams taip pat įtakos turėjo balandį dėl karantino kelioms savaitėms sustabdyta gamyba. Net ir ženkliai kritus pardavimams „Kauno baldai“ išlaiko tą patį darbuotojų skaičių. Kaip ir metų pradžioje, šiuo metu įmonėje dirba 350 žmonių.

„Nepaisant sunkių metų, esame apsisprendę maksimaliai išlaikyti darbo vietas. Turime subūrę kompetentingą ir motyvuotą komandą, kuri yra ir bus esminis tolesnio augimo pagrindas. Pandemijai atsitraukus – būsime pasirengę naujam šuoliui“, – teigia T. Mauricas.

Koronavirusas pakoregavo ir „Kauno baldų“ klientų ratą – potencialūs nauji pirkėjai sprendimus dėl užsakymų nukėlė rudeniui, su kai kuriais užsakovais buvo peržiūrėti perkamos produkcijos kiekiai, o su keletu teko atsisveikinti. Todėl šiuo metu „Kauno baldai“ siekia pasinaudoti situacija ieškant naujų klientų, nes koronavirusas paskatino Europos baldų mažmenininkus peržiūrėti tiekimo grandines ir ieškoti naujų gamintojų arčiau namų. Jei rudenį dėl koronaviruso Europoje nebus įvesti apribojimai, įmonė ketina naujų kontaktų vėl ieškoti tarptautinėse baldų parodose.

Pastaraisiais metais „Kauno baldai“ augo dviženkliais skaičiais. Viena pagrindinių to priežasčių – prieš kelerius metus priimtas strateginis sprendimas patiems kurti baldų kolekcijas. Šiuo metu pačių kauniečių kurti baldai sudaro apie 75 proc. parduodamos produkcijos. Taip pat pardavimus sparčiai augina nauja Vokietijos rinka.

„Kauno baldų“ pardavimai 2019 m. sudarė 20,5 mln. eurų. 100 proc. produkcijos įmonė eksportuoja į Vakarų Europą.

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba apie 5000 žmonių. SBA baldų gamybos sektoriui be „Kauno baldų“ priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“. Šiemet numatoma baigti SBA Technologijų ir inovacijų parke jau kylančią baldų komponentų gamyklą „Laminn“. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“. SBA valdo NT inovacijų bendrovę „Urban Inventors“, plėtojančią verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune, taip pat investicijų valdymo bendrovę „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtos modernių biurų kompleksą „Verde“ Rygos Skanste rajone, netoli miesto centro. Pernai SBA grupė įsigijo robotikos ir automatikos sprendimus siūlančią bendrovę „Robotex“.Taip pat įsteigė „SBA Modular“, kurios taikinyje – modulinių daugiaaukščių tvarių pastatų gamyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.