Verslininkai valstybės paramą dalinančią „Invegą“ kaltina diskriminacija

Lietuviškos aprangos gamintojai kaltina paramą skirstančią „Invegą“ diskriminacija – rūbų gamintojams, kurie nuomojasi parduotuves, valstybė atsisakė kompensuoti nuomos išlaidas. Tuo metu užsienyje pagamintos aprangos pardavėjai tokią kompensaciją gavo, rašo portalas 15min.lt.

„Invega“ skirsto valstybės paramą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Invega“ skirsto valstybės paramą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Šiškauskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Šiškauskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 25, 2020, 8:12 AM, atnaujinta Aug 25, 2020, 8:17 AM

„Invegos“ teigimu, tokioms įmonėms parama nepriklauso, nes jie karantino metu veiklos nenutraukė, tačiau Vyriausybėje jau svarstomi pokyčiai.

Drabužių gamintoja „Bliss by Violeta“ turi dvi parduotuves prekybos centuose, kurios per karantiną buvo uždarytos. Bendrovė buvo įtraukta į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą ir siekė gauti kompensaciją už nuomą, kuri dalinta parduotuvių, biurų nuomininkams.

Vis dėlto, „Invegos“ teigimu, įmonė pagal Statistikos departamento klasifikavimo sistemą priklauso gamintojų kategorijai, o šiai nuomos kompensacijos nepriklauso.

„Invegos“ Marketingo vadovės Astos Slapšienės teigimu, dėl šios priemonės aprašo kai kurių nuostatų keitimo svarstoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje.

Prašo kompensuoti praradimus

Tuo metu Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, kad Vyriausybei siūloma kompensuoti 25 proc. nuo pernai sektoriaus įmonių sumokėtų mokesčių.

„Dabar su Vyriausybe dėl subsidijų vyksta derybos, nes tikrai nematau kito kelio, kaip išgyventi. Paveiktoms įmonėms siūlėme kompensuoti 25 proc. nuo pernai sumokėtų mokesčių. Viešbučiams, svečių namams Vyriausybė lyg svarsto kompensuoti nuo prarastų užsienio turistų skaičiaus.

Iš tiesų tai labai logiška ir neeliminuotų praradusių nemažą procentą užsieniečių“, – naujienų agentūrai „Elta“ sakė E.Šiškauskienė.

Ji teigė nematanti, kaip iki kito sezono apgyvendinimo įstaigų situacija galėtų ženkliai pagerėti.

„Galvojame, kad jei šiuos metus valstybė subsidijuotų, verslas iš tiesų turėtų galvoti, kaip, kai bus tušti viešbučiai, persitvarkyti maitinimo linijas, energetinius kaštus, galbūt savitarnos įsiregistravimą, kad kuo mažiau kontakto su žmonėmis būtų“, – teigė asociacijos vadovė.

Apgyvendinimo įstaigose antrąjį ketvirtį apgyvendinta 308,2 tūkst. turistų, tai 71,9 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį prieš metus, kiek anksčiau pranešė Statistikos departamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.