„PortalPRO“: per metus sumažinome šešėlinę meistrų rinką

Rugpjūčio mėnesį unikali ir skaidri darbų pasiūlymų meistrams platforma „PortalPRO“ švenčia pirmąjį savo gimtadienį. Per metus dalinimosi ekonomika grįstos sistemos rezultatai viršijo lūkesčius – kas mėnesį buvo fiksuojamas 20-30 procentų pagal individualią veiklą dirbančių meistrų, prisijungiančių prie platformos, augimas. Tai atitinkamai leido sumažinti ir šešėlinės rinkos dalį šalyje.

 „PortalPRO“: per metus sumažinome šešėlinę meistrų rinką.
 „PortalPRO“: per metus sumažinome šešėlinę meistrų rinką.
 „PortalPRO“: per metus sumažinome šešėlinę meistrų rinką.
 „PortalPRO“: per metus sumažinome šešėlinę meistrų rinką.
 „PortalPRO“: per metus sumažinome šešėlinę meistrų rinką.
 „PortalPRO“: per metus sumažinome šešėlinę meistrų rinką.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 26, 2020, 9:26 AM

Mažiną šešėlį rinkoje

Kaip pasakoja „PortalPRO“ generalinis direktorius Dalius Šimaitis, per metus prie „PortalPRO“ sistemos prisijungė 1200 meistrų, iš kurių meistro sertifikatus gavo ir aktyviai darbų užsakymus vykdo daugiau nei 400 pagal individualią veiklą dirbančių „PortalPRO“ partnerių.

Per pirmuosius metus „PortalPRO“ meistrai atliko per 15 000 darbų užsakymų šalies daugiabučiuose ir komercinės paskirties objektuose. Visi darbai buvo atliekami skaidriai, deklaruojant už juos gautą atlygį ir sumokant visus atitinkamus mokesčius valstybei.

Anot D.Šimaičio, pasiekti „PortalPRO“ rezultatai išties džiugina: „Vos per metus sukurti tvirtą skaidriai ir socialiai atsakingai veikiančią meistrų verslo aplinką yra didelis ir svarbus žingsnis į priekį visos šalies kontekste. Esame patenkinti, kad skatinimas tiek patyrusių, tiek pradedančiųjų meistrų atsisakyti šešėlinės ekonomikos neliko tik žodžiai, tai tapo nauju šios verslo nišos veikimo principu, kuris, jau galime matyti, tampa meistrus tenkinančia darbo ir jo fiksavimo praktika“.

Nuo praėjusių metų vasaros iki dabar prie „PortalPRO“ platformos prisijungę meistrai, tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys, atliko darbų užsakymų už daugiau nei 3 000 000 eurų, o individualią veiklą vykdantiems asmenims „PortalPRO“ platformoje darbus skelbę užsakovai išmokėjo beveik 1 800 000 eurų.

Meistrai investuoja į ateitį

„PortalPRO“ vadovo teigimu, šio verslo modelio populiarumą tarp meistrų nulėmė keli pagrindiniai faktoriai: galimybė rinktis darbo laiką, savo užimtumą, rasti darbus patogiausiose sau vietose ir už tai gauti solidų atlygį.

Nors „PortalPRO“ meistrų uždarbis varijuoja dėl galimybės patiems rinktis darbų užsakymų skaičių, jis rinkoje išlaiko pakankamai aukštas pozicijas.

D.Šimaitis atskleidžia, jog artimiausioje ateityje, „PortalPRO“ nebebus vien į meistrus orientuota sistema. Šioje platformoje jau baigiami vykdyti ir antrojo etapo, klientams skirtos erdvės, darbai.

„Tikimės, kad visai netrukus bet kuris Lietuvos gyventojas turės galimybę pats registruoti įvairius gedimus savo namuose ir rinktis sau tinkamiausią sertifikuotą „PortalPRO“ meistrą.

Pasirodo, jog pasirinkimas pirmuosius metus „PortalPRO“ sistemoje vystyti tik darbų pasiūlymų dalį meistrams nebuvo atsitiktinis, veikiau apgalvotas ir taktinis sprendimas.

Generalinio direktoriaus teigimu, projekto vystymo metu visada buvo ir yra akcentuojamas tikslas sudaryti geriausias ir palankiausias darbų paieškos sąlygas meistrams.

„Lietuvoje tokia darbų pasiūlymų sistema meistrams buvo pirmoji, tačiau jau dabar matome, jog šioje rinkoje bręsta pokyčiai ir planuojami pirmieji žingsniai, seksiantys mūsų pavyzdžiu. Visgi, nors ateityje tokiu verslo modeliu dirbs dauguma meistrų, tačiau prie „PortalPRO“ prisijungę partneriai turės rimtą ir visų trokštamą pranašumą – didelį darbų pasiūlymų kiekį, garantuotą atlygį ir didžiausią patirtį dirbant šioje sferoje“, – įsitikinęs „PortalPRO“ generalinis direktorius.

Vieninteliai teikia garantijas

Visi „PortalPRO“ platformoje dirbantys partneriai yra skirtingų kvalifikacijų meistrai, kurie dar prieš pradedant rinktis siūlomus darbų užsakymus turi sėkmingai išlaikyti atitinkamus kvalifikacinius testus.

„„PortalPRO“ nėra tik tarpininkai, mes esame atsakingi ne tik už darbų pasiūlymų užtikrinimą, bet ir už jų atlikimo kokybę, todėl visi šioje platformoje dirbantys partneriai yra sertifikuoti meistrai, teikiantys tik aukščiausios kokybės paslaugas, kurioms yra teikiamos garantijos. Tai mūsų pranašumas ir išskirtinumas“, – sako D.Šimaitis.

Anot platformos atstovo, per šiuos metus visai „PortalPRO“ komandai teko išspręsti daug iššūkių, kurie galiausiai tik dar labiau patobulino visą šio verslo procesą. Visgi, pirmieji veiklos metai pateikė ir nemažai malonių atsakymų.

Vienas tokių – laisvai samdomas darbuotojas dirba jam mėgstamą darbą, turi konkrečios srities žinių bei patirties, todėl yra orientuotas į galutinį darbo rezultatą.

Tai įrodo ir meistrų gaunamos padėkos, kuriose dėkojama ne tik už kokybišką ir kruopštų darbą, bet ir už tai, kad meistrai papildomai nustato gedimo priežastis, įvardija problemos esmę. Tai išduoda atsakingą požiūrį ir aukštą darbo kokybę.

Dėl šių priežasčių prie „PortalPRO“ prisijungę meistrai yra tinkami ne tik atlikti darbus daugiabučiuose namuose, bet nuo šio pavasario jie vykdo darbų užsakymus ir komercinės paskirties objektuose.

„Esame užtikrinti „PortalPRO“ meistrų darbo kokybe, todėl galime teikti jiems tinkamas garantijas. Tikime, kad patenkinti klientai, motyvuoti meistrai ir įgyta patirtis taip pat bus raktas į sėkmę ir toliau vystant šią sistemą bei kuriant pridėtinę vertę tiek mūsų partneriams, tiek užsakymus teikiantiems gyventojams“, – akcentuoja „PortalPRO“ generalinis direktorius D.Šimaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.