Dėl koronaviruso patirtų nuostolių šalies įstaigoms skirta virš 11 mln. Eur

Siekiant valdyti koronaviruso (COVID-19) infekcijos plitimą ir galimos antrosios bangos padarinius, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kartu su Finansų ministerija padės šalies įstaigoms kompensuojant dalį susidariusių išlaidų, patirtų kovojant su šiuo klastingu virusu. Savivaldybių patirtoms išlaidoms padengti jau skirta daugiau nei 11 mln. eurų.

Savivaldybių patirtoms išlaidoms padengti jau skirta daugiau nei 11 mln. eurų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Savivaldybių patirtoms išlaidoms padengti jau skirta daugiau nei 11 mln. eurų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Savivaldybių patirtoms išlaidoms padengti jau skirta daugiau nei 11 mln. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Savivaldybių patirtoms išlaidoms padengti jau skirta daugiau nei 11 mln. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 26, 2020, 5:29 PM

Sprendimą kompensuoti šalies savivaldybių patirtas išlaidas priėmė Ministrų kabinetas, o siūlymą teikė Finansų ministerija, įvertinusi savivaldybių pateiktą informaciją apie poreikį kompensuoti susidariusias išlaidas.

Sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, šalies savivaldybės ir joms priklausančios gydymo įstaigos turi puikią progą parodyti lyderystę ir savo gebėjimą tvarkytis, rengiantis galimai naujai viruso bangai, įsigydami reikiamas priemones.

„Savivalda visada norėjo kuo daugiau savarankiškumo. Tad dar gegužės pradžioje gydymo įstaigos ir savivaldybės buvo informuotos, kad nuo birželio mėnesio turės pačios viskuo apsirūpinti, organizuoti asmens apsaugos priemonių įsigijimą, reikiamų kiekių sandėliavimą.

Tuo turi pasirūpinti pačios gydymo įstaigos arba jų steigėjai, pavyzdžiui, ligoninės ar savivaldybės. Visgi, matydami susidariusią situaciją dėl galimos antrosios koronaviruso bangos, ieškojome galimybių, kaip padėti gydymo įstaigoms“, – sako A. Veryga.

Savivaldybių medicininės įrangos pirkimo išlaidų kompensavimo klausimas Finansų ministerijoje bus sprendžiamas gavus SAM darbo grupės, kuriai pavesta susisteminti, išanalizuoti ir įvertinti asmens sveikatos priežiūros įstaigų prašymus dėl papildomų išlaidų, susijusių su koronavirusu, kompensavimo, išvadas. Planuojama šią informaciją Finansų ministerijai pateikti rugsėjo viduryje.

„Savivaldybės teikė poreikius apie bendrai patirtas išlaidas kovos su koronavirusu metu, tad įvertinus pateiktą savivaldybių informaciją, iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų apie 7 mln. eurų skirta, siekiant kompensuoti įsigijimą apsaugos ir medicininių priemonių, reikalingų užtikrinti žmonių sveikatą ir mažinti viruso plitimo grėsmę.

Dar apie 3,6 mln. eurų skirta, siekiant kompensuoti patirtas išlaidas, susijusias su asmenų izoliavimu ir patalpų pritaikymu tam. Taip pat finansuojamos išlaidos, susijusios su patikros punktų įrengimu – apie 400 tūkst. eurų“, – teigia Finansų ministerijos viceministras Darius Sadeckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.