Priminė apie svarbų draudimą – Rugsėjo 1-ąją jo nevalia ignoruoti

Šis draudimas pirmąją mokslo metų dieną daug ką papiktina, bet jo tenka paisyti visiems prekybininkams. Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas priminė, jog, atsižvelgiant  į Alkoholio kontrolės įstatyme įtvirtintą reialavimą, draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais kiekvienų metų rugsėjo 1 d.

Rugsėjo 1-ąją prekiauti alkoholiu nevalia, bet yra išimčių.<br> D.Umbraso nuotr.
Rugsėjo 1-ąją prekiauti alkoholiu nevalia, bet yra išimčių.<br> D.Umbraso nuotr.
Rugsėjo 1-ąją prekiauti alkoholiu nevalia, bet yra išimčių.<br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Rugsėjo 1-ąją prekiauti alkoholiu nevalia, bet yra išimčių.<br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 31, 2020, 4:20 PM

Draudimo prekiauti šią dieną alkoholiniais gėrimais išimtis yra taikoma tik ūkio subjektams, vykdantiems veiklą viešojo maitinimo vietose.

Departamentas primena, kad norint šią dieną prekiauti alkoholiniais gėrimais, kavinė ar baras turi realiai teikti viešojo maitinimo paslaugas – išpilstyti alkoholinius gėrimus į kavinei įprastą tarą (bokalus, taures ir pan.), sudaryti sąlygas alkoholinius gėrimus klientams vartoti tik vietoje.

Todėl rekomenduojame ūkio subjektams šią dieną laikytis nustatytos tvarkos ir neparduoti alkoholinių gėrimų išsinešti.

Departamentas džiaugiasi, kad šio draudimo pažeidimų kasmet nustatoma vis mažiau.

Departamento duomenimis, 2017 metais nustatyti 5 pažeidimų atvejai, 2018 metais – 9, 2019 m. – 6.

Taip pat reikėtų atskirai paminėti, jog panaši tendencija yra ir dėl apsinuodijimų alkoholiu šią dieną – 2017 metais nustatyti 3 atvejai, 2018 metais – 6, iš jų 3 nepilnamečiai, 2019 m. – 1 atvejis ir nei vieno nepilnamečio.

Tokie teigiami pokyčiai sietini ne tik su verslo socialiai atsakingesniu požiūriu ir elgesiu, bet ir su didėjančiu gyventojų sąmoningumu alkoholio vartojimo klausimais.

Kaip ir kasmet, Rugsėjo 1-ąją Departamentas skirs ypatingą dėmesį prekybos alkoholiniais gėrimais vietų stebėsenai ir priežiūrai, tačiau nuoširdžiai tikimasi pažeidimų išvengti.

Alkoholio kontrolės įstatymas įmonėms, pažeidusioms minėtą draudimą, numato ekonominio pobūdžio sankcijas – nuo 289 eurų iki 868 eurų baudą, o už šių reikalavimų pažeidimą, padarytą pakartotinai per dvejus metus nuo baudos paskyrimo, – bauda nuo 868 eurų iki 1448 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.