Geros naujienos iš Akmenės: miestas atgyja

Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje vakar buvo pristatyta rekordinė plyno lauko investicija – bendrovė „Vakarų medienos grupė“ (VMG) atidarė vieną didžiausių Europoje medienos drožlių plokščių gamyklų.

Naujoji gamykla tapo didžiausia plyno lauko investicija Lietuvoje.<br>A.Repšio nuotr.
Naujoji gamykla tapo didžiausia plyno lauko investicija Lietuvoje.<br>A.Repšio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2020, 5:41 PM

Didžioji dalis iš gamykloje, kuri kainavo net 146 mln. eurų, sukurtų 140 naujų darbo vietų skirtos automatizuotų staklių operatoriams.

Pasak VMG grupės vienintelio akcininko Sigito Paulausko, fabriko produkcija ne tik patenkins visus Lietuvos medienos ir baldų pramonės poreikius, bet ir atvers naujų galimybių statybų, apdailos, konstrukcinės medienos ir kitiems verslo sektoriams.

Gamykla rinkai pasiūlys ypač ploną, vos 3 milimetrų storio, medienos drožlių plokštę. Technologijas specialiai šiam projektui sukūrė Vokietijos inovacijų kompanija „Siempelkamp“. Per metus čia planuojama pagaminti apie 600 tūkst. kubinių metrų produkcijos.

Naujosios gamyklos statybą VMG grupė pradėjo 2018-ųjų rugpjūtį. Šiuo metu šalia pirmosios gamyklos Akmenėje jau kyla ir antroji – korpusinių baldų gamykla, į kurią bus investuota apie 60 mln. eurų. Planuojama, kad ji veiklą pradės kitais metais.

VMG grupė yra viena didžiausių Baltijos šalyse medienos perdirbimo ir baldų gamybos grupių, vienijanti 16 Lietuvos ir užsienio įmonių, kuriose dirba daugiau nei 4 tūkst. darbuotojų.

Daugiau nei 90 proc. grupės produkcijos eksportuojama į užsienio šalis. (ELTA, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.