Nuo pandemijos išsisukusiam Tailandui reikia turistų – įsileis į šalį ilgalaikius atostogautojus

Tailandas pirmą kartą nuo kovo vėl įsileis į šalį turistus – tiesa, tik vadinamuosius ilgalaikius atostogautojus, kurie netrukus galės prašyti atitinkamų vizų.

Tailandas išvengė pandemijos, bet turizmas jame tebėra sustingęs.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Tailandas išvengė pandemijos, bet turizmas jame tebėra sustingęs.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

dpa-ELTA

2020-09-15 18:05

Be to, užsienio svečiai dvi savaites turės praleisti karantine – tik tada jie galės pradėti savo kelių mėnesių atostogas. Atitinkamam planui pritarė vyriausybė Bankoke.

Ilgalaikė viza galios 90 dienų ir galės būti du kartus pratęsta, rašo laikraštis „Bangkok Post“, remdamasis žinybomis. Po karantino atostogautojai galės laisvai judėti po šalį.

Tikslas yra populiarioje atostogų šalyje per mėnesį priimti iki 1200 lankytojų ir taip per mėnesį generuoti apie milijardą batų (27 mln. eurų). Apie tai pranešė vyriausybės atstovo pavaduotoja Traisulee Traisaranakul.

Gali būti, kad pirmieji ilgalaikiai svečiai į šalį galės atvykti jau spalį.

Tailandas, ėmęsis griežtų priemonių, kol kas labai sėkmingai kovoja su virusu, tačiau šaliai labai svarbus turizmo sektorius beveik visiškai sustojęs.

Tailandas jau pusmetį neįsileidžia užsienio turistų. Iki antradienio šalyje patvirtinta 3 500 infekcijos atvejų. Mirė mažiau nei 60 Covid-19 sirgusių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.