S. Skvernelis apie ekonomikos skatinimo planą: diskusijos vyksta ir skųstis nereikėtų

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad verslo atstovai neturėtų skųstis dėl, anot jų, per didelės skubos priimant sprendimus dėl ekonomikos DNR plano.

Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 23, 2020, 3:38 PM

„Diskusijų pakanka ir skųstis po kažkiek mėnesių nelabai reikėtų, kad per daug skubama, nes kažkaip prieš porą trejetą mėnesių buvo rėkiama garsiai, kad per lėtai priemonės daromos. Tai gal tegul apsisprendžia“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Anot premjero, diskusijos vyksta, tačiau reikia greitų sprendimų.

„Yra procedūros numatytos, diskusijos vyksta, sprendimai numatyti, vieni greitesni, kiti lėtesni, yra investicijų komitetai, bet tikrai negalime leisti sau, kad pradėsime diskutuoti, po to sudarysime darbo grupę, diskusijas perkelsime ir po trejų ar ketverių metų priimsime ar net nepriimsime sprendimų.

Jie turi būti subalansuoti, ir greitis reikalingas, nes tai yra svarbu ir nelaukia niekas mūsų. Jei pavėluosime, tai tikrai atsiliksime, juolab tai aprėpia daugybę finansavimo šaltinių, tarp jų ir ES pinigus, kur reikalingi greiti ir subalansuoti sprendimai. Diskusijos visada būna“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Ekonomistai, vertindami ekonomikos DNR planą, sako, kad bus labai svarbus jo tikslingas įgyvendinimas. Vis dėlto, anot jų, šiuo metu plano sprendiniai vykdomi per daug skubotai.

Tuo tarpu Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius sako pasigendąs didesnės diskusijos dėl priimamų sprendimų, susijusių su DNR planu.

„Vienintelio dalyko, ko man trūksta, tai didesnės pradinėje stadijoje diskusijos su verslu, asocijuotomis struktūromis, socialiniais partneriais. Kad greitis svarbus, aš jau išgirdau iš ministro. Bandysime suspėti į visą reikalą, bet neįsigilinus nuspręsti, ar tai yra tikrai gerai, ar tai duos pamatuotą naudą į ateitį, yra labai sunku ir prisiimti tą riziką, kurią prisiimame daugeliu atvejų“, – forume „Lietuvos Davosas 2020“ teigė V. Janulevičius.

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Andrius Romanovskis taip pat teigė, kad rengiant DNR plano projektus, su verslu nepakankamai dėl jų diskutuota.

ELTA primena, kad DNR ekonomikos plano vertė siekia 6,3 mlrd. eurų, kuriuos ketinama per pusantrų metų investuoti į pažangias sritis: skaitmeninę ekonomiką, inovacijas, energetiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.