Pramonininkai tikisi, kad ir nauja valdžia ekonomikai nugaros neatsuks

Sekmadienį įvykus pirmajam Seimo rinkimų turui, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius sako, kad verslo atstovai rezultatus vertina palankiai ir tikisi, kad naujajai valdžiai ekonominiai klausimai išliks prioritetiniai.

Pasak V.Janulevičiaus, jeigu atėjusieji į valdžią sumanys vidutinę algą didinti per pandemiją, tai taps katastrofa Lietuvos verslui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasak V.Janulevičiaus, jeigu atėjusieji į valdžią sumanys vidutinę algą didinti per pandemiją, tai taps katastrofa Lietuvos verslui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2020, 12:49 PM

„Rinkimus vertiname palankiai ir tikimės, kad ekonomika, kuriai buvę valdantieji tikė prioritetą, liks ir naujos valdžios prioritetu.

Bet reikia palaukti tas dvi savaites iki galutinio rinkimų rezultato. Nes matome, kad centro kairės ar centro dešinės flange kai kurios partijos gali susikeisti vietomis, ir valdančioji koalicija gali būti visai kitokia“, – kalbėjo V.Janulevičius.

„Džiaugiamės, kad tų partijų programose, kurios gavi daugiau nei 5 proc. rinkėjų balsų,  verslui ir r ekonomikai yra skiriamas didelis dėmesys“, – pridūrė LPK prezidentas.

Tiesa, jis atkreipė dėmesį, kad, pavyzdžiui, Darbo partijos siūlymai dėl 1289 eurus siekiančio vidutinio atlyginimo yra „labiau optimistinis“.

„Tikėkimės, kad tas atlyginimo dydis bus pasiektas, bet jau po pandemijos. Jeigu Lietuva eis tokiu geru keliu kaip iki šiol, o poveikis ekonomikai išliks vienas mažiausių Europos Sąjungoje, tie norai išsipildys.

Bet jeigu atėjusieji į valdžią tokio tikslo sieks per pandemiją, tai taps katastrofa Lietuvos verslui.

Mes konkuruojame globalioje Europoje, ir mūsų sąlygos gali tapti pratesnės negu kaimyninių šalių“, – sakė V.Janulevičius.

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, geriausiai pirmajame ture pasirodė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – už juos balsavo 24,80 proc. rinkėjų.

Antroje vietoje – LVŽS su 17,50 proc. balsų, trečia – Darbo partija, už kurią balsavo 9,47 proc. rinkėjų. Ketvirti – labai nedaug nuo „darbiečių“ atsilikę socialdemokratai su 9,26 proc. rinkėjų palaikymu.

5 proc. slenkstį peržengė ir į Seimą taip pat patenka Laisvės partija (9,02 proc.) ir Liberalų sąjūdis (6,79 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.