Vokietijos įmonė Vilniaus pašonėje įsigijo sklypą – imasi projektuoti solidžią gamyklą

Vienas iš plyno lauko investuotojų Lietuvoje – Vokietijos bendrovė „Homanit“, Vilniaus rajone esančiame Pagirių kaime įsigijo 77 ha sklypą, kuriame artimiausiu metu pradės medžio plaušų plokščių gamyklos projektavimo darbus. Planuojama, kad investicijos į gamyklą per pirmuosius penkerius metus sieks daugiau nei 100 mln. eurų, ir leis sukurti apie 440 naujų darbo vietų.

Gamyklai sklypą Vokietijos įmonė įsigijo greta Vilniaus, pagiriuose.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Gamyklai sklypą Vokietijos įmonė įsigijo greta Vilniaus, pagiriuose.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2020, 2:42 PM, atnaujinta Oct 23, 2020, 3:23 PM

„Gamyklos projektavimo darbus pradėsime artimiausiu metu. Juos atliks vietos projektavimo įmonė.

Vėliau seks poveikio aplinkai vertinimas, startuosiantis dar šiais metais. Statybas pradėsime iš karto pasibaigus visoms procedūroms, gavę reikiamus leidimus“, – teigė „Homanit Lietuva“ direktorius Andrius Ostrauskas.

Pagiriuose esančiame sklype įsikurs ne tik medžio plaušų plokščių gamykla – bendrovė taip pat planuoja įkurti „Homanit Lietuva“ Pramonės parką, ketindami į Pagirius pritraukti ir daugiau vietos bei užsienio investuotojų.

Sprendimą statyti gamyklą Lietuvoje lėmė auganti paklausa iš vietos baldų gamintojų, kuriems savo produkciją „Homanit“ šiuo metu tiekia iš esamų grupės gamyklų.

Pastaraisiais metais Lietuva tapo vienu svarbiausių baldų pramonės centru Europoje, tad naujoji gamykla padės užtikrinti, kad Lietuvos baldų gamybos įmonėms reikalingos medžiagos būtų tiekiamos greičiau ir efektyviau. 

 

Kaip ir kitose „Homanit“ gamyklose, Lietuvoje bus gaminamos vidutinio (MDF) ir didelio (HDF) tankio medžio plaušų plokštės stambiems baldų, durų ir grindų dangos gamintojams. Planuojama, kad gamykla savo veiklą pradės 2022 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.