Nuo lapkričio – dar vienas su alkoholio prekyba susijęs draudimas

Lapkričio 1 d. įsigalios Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, kuriomis uždrausta prekiauti alkoholiu „jogurtiniuose“ indeliuose.

Uždraudžiama parduoti alkoholinius gėrimus, gamyklų supilstytus į gėrimams tiesiogiai vartoti skirtą tarą.<br> A.Srėbalienės asociatyvi nuotr.
Uždraudžiama parduoti alkoholinius gėrimus, gamyklų supilstytus į gėrimams tiesiogiai vartoti skirtą tarą.<br> A.Srėbalienės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-30 15:20

Dar pernai rugsėjį Seimas priėmė tai numatančias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas. Pagal jas uždraudžiama prekiauti į didesnės nei 0,2 l talpos plastikinę pakuotę išpilstytais gėrimais, kurių alkoholio koncentracija didesnė nei 6 proc. (dabar 7,5 proc.), o iki 6 proc. stiprumo (dabar 7,5 proc.) – išpilstytais į didesnę negu vieno litro tarą.

Įsigaliosiančiais pakeitimais taip pat uždrausta Lietuvoje parduoti alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 22 proc., gamyklų supilstytus į stiklines, taures ir kitą gėrimams tiesiogiai vartoti skirtą tarą.

Už naujas nuostatas, kurios įsigalios 2020 m. lapkričio 1 d., balsavo 72 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 8 parlamentarai.

Šiais Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimais siekiama riboti produktus, kurie skirti išimtinai girtaujantiems asmenims. Tikimasi, kad tai paskatins šių produktų išnykimą iš rinkos ir sumažins alkoholio suvartojimą, ypač alkoholikų gretose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.