Svarsto legalizuoti prekybą nikotino maišeliais

Siekiant išvengti nelegalios prekybos nikotine išmirkytais maišeliais, Ekonomikos ir inovacijų ministerija kuria darbo grupę, kuri turėtų įvertinti šio produkto prekybos galimybes Lietuvoje.

Valstybė mato būdą, kaip padidinti biudžeto pajamas iš akcizo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Valstybė mato būdą, kaip padidinti biudžeto pajamas iš akcizo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2020, 8:29 AM, atnaujinta Nov 17, 2020, 9:46 AM

Pasak ministro patarėjos Evelinos Butkutės-Lazdauskienės, šie tabako neturintys nikotino produktai per užsienio elektronines parduotuves patenka į Lietuvą ir jais čia prekiaujama nelegaliai.

„Nelegaliai, nes pas mus jie nėra įtraukti į reguliavimo sistemą, o šešėlinė prekyba vyksta. Kadangi tai yra visiškai nauji nikotino produktai, vienkartiniam naudojimui skirti maišeliai, kuriuos pakišus po lūpa burnoje esantis nikotinas patenka į organizmą, šių produktų rinka yra nereglamentuota, o platintojai importuoja produktus iš kitų šalių, pavyzdžiui, Švedijos. Taigi, taip nesumokami mokesčiai mūsų valstybei“, – naujienų agentūrai BNS sakė E.Butkutė-Lazdauskienė.

Anot jos, nikotino maišelių gamintojai ir prekeiviai patys norėtų, kad rinka būtų reglamentuota, išvengiant kontrabandos, o valstybė taip galėtų padidinti biudžeto pajamas iš akcizo.

Apsispręsti dėl rinkos reguliavimo turėtų darbo grupė, suburta iš skirtingų institucijų atstovų. Ji iki kovo pabaigos turės įvertinti ES ir nacionalinės teisės normas, nustatyti, ar tokie nikotino maišeliai galėtų būti tiekiami Lietuvos rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.