JAV paraiškas nedarbo išmokoms gauti per savaitę pateikė 778 tūkst. žmonių

Jungtinėse Valstijose jau dvi savaites iš eilės daugėja kas savaitę pateikiamų paraiškų nedarbo išmokoms gauti skaičius. Tai kelia susirūpinimą, kad šalyje pamažu atsinaujina ekonominis nuosmukis.

JAV pagal pateiktas paraiškas nedarbo išmokas šiuo metu gauna beveik 20,5 mln. žmonių.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
JAV pagal pateiktas paraiškas nedarbo išmokas šiuo metu gauna beveik 20,5 mln. žmonių.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-25 17:15

Darbo departamento sezoniškai pakoreguotais duomenimis, savaitę, pasibaigusią lapkričio 21 dieną, buvo pateikta daugiau paraiškų nei prognozavo analitikai – 778 tūkst. Tai 30 tūkst. paraiškų daugiau nei ankstesnę savaitę.

Tai buvo pirmas kartas nuo liepos, kai didėjimas buvo fiksuotas dvi savaites iš eilės. Tai taip pat ir didžiausias per savaitę pateikiamų paraiškų skaičius per daugiau kaip mėnesį, didžiausiai pasaulio ekonomikai tvarkantis su COVID-19 atvejų šuoliu.

Duomenys taip pat parodė, kad praėjusią savaitę pagal specialią pandemijos metu pristatytą programą, skirtą darbuotojams, kuriems įprastomis sąlygomis nebūtų suteikiamos išmokos, paraiškas pateikė dar 311 675 žmonės.

Šios programos galiojimas turėtų pasibaigti šių metų pabaigoje, nebent Kongresas, kuriam nepavyksta susitarti dėl daugiau ekonomikos skatinimo priemonių, nuspręstų ją pratęsti.

Nors paraiškų skaičiai mažėja, kas savaitę pateikiamų paraiškų skaičius vis dar didesnis nei stebėtas prasčiausią 2008–2010 metų finansų krizės savaitę.

Lapkričio 7 dieną pasibaigusios savaitės duomenimis, šalyje pagal pateiktas paraiškas išmokas šiuo metu gauna beveik 20,5 mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.