Švedijos startuolis „Juni“ jungiasi prie Lietuvos FinTech bendruomenės

Švedijos finansinių technologijų startuolis „Juni“ pranešė apie planus įsteigti produkto kūrimo centrą Lietuvoje, Vilniuje. Įmonė planuoja sparčią plėtrą ir ketina samdyti programinės įrangos kūrėjų, už atitiktį atsakingų darbuotojų bei kitų specialistų.

Įmonė planuoja sparčią plėtrą ir ketina samdyti programinės įrangos kūrėjų, už atitiktį atsakingų darbuotojų bei kitų specialistų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Įmonė planuoja sparčią plėtrą ir ketina samdyti programinės įrangos kūrėjų, už atitiktį atsakingų darbuotojų bei kitų specialistų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Įmonė planuoja sparčią plėtrą ir ketina samdyti programinės įrangos kūrėjų, už atitiktį atsakingų darbuotojų bei kitų specialistų.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Įmonė planuoja sparčią plėtrą ir ketina samdyti programinės įrangos kūrėjų, už atitiktį atsakingų darbuotojų bei kitų specialistų.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Įmonė planuoja sparčią plėtrą ir ketina samdyti programinės įrangos kūrėjų, už atitiktį atsakingų darbuotojų bei kitų specialistų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Įmonė planuoja sparčią plėtrą ir ketina samdyti programinės įrangos kūrėjų, už atitiktį atsakingų darbuotojų bei kitų specialistų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2020, 10:18 AM

Gotenberge (Švedijoje) įsikūrusi „Juni“ buvo įsteigta siekiant išspręsti tradicinių bankininkystės paslaugų trūkumus, dėl kurių mažėja daugumos elektroninės prekybos ir internetinės rinkodaros įmonių pelnas.

„Bankai nesupranta pasaulinių skaitmeninių įmonių poreikių, – sako „Juni“ vienas iš steigėjų ir generalinis direktorius Samiras El-Sabinis. – Sunku rasti paslaugą, siūlančią galimybę turėti sąskaitų skirtingomis valiutomis.

Dirbant su šimtais tiekėjų iš viso pasaulio labai sudėtinga stebėti pinigų srautus. Skaitmeninių įmonių steigėjai dažnai sugaišta marias laiko ieškodami sąskaitų faktūrų, užuot tą laiką skyrę tam, ką sugeba geriausiai.“

„Juni“ padeda tvarkyti finansinius reikalus elektroninės prekybos ir internetinės rinkodaros įmonėms. Platformoje siūlomos funkcijos pritaikytos pagal skaitmeninių įmonių kūrėjų poreikius: „Juni“ naudotojai gauna kredito kortelę „VISA Platinum“ su reklamos išlaidoms skirta suma ir gali naudotis pinigų srauto valdymo, sąskaitų faktūrų ir banko išrašų suderinimo bei likvidumo valdymo funkcijomis.

Be to, platformos suvestinėje pateikiama centralizuota visų banko sąskaitų, tinklų ir mokėjimo paslaugų apžvalga.

Apsvarsčiusi daugelį Europos vietovių „Juni“ nusprendė, kad Vilnius yra tinkamiausia vieta naujam kūrimo centrui. „Lietuvoje yra daug talentingų žmonių technologijų srityje, čia taip pat išvystyta glaudi finansinių technologijų ekosistema, todėl tai puiki vieta mūsų platformai vystyti“, – sako S. El-Sabinis.

„Juni“ prisijungs prie daugiau kaip 200 Lietuvoje biurus jau įkūrusių finansinių technologijų įmonių, pvz., „Railsbank“ – bankininkystės platformos, su kuria bendradarbiauja „Juni“.

Šiuo metu „Juni“ dirba 10 žmonių, įmonė planuoja sparčiai plėstis. Per ateinančius metus jos gretas Europoje papildys 20–30 darbuotojų, kurie turės galimybę visą laiką dirbti nuotoliniu būdu. „Juni“ ketina samdyti programinės įrangos kūrėjų, dizainerių, gamybos vadovų, už atitiktį, pardavimą ar klientų sėkmę atsakingų darbuotojų bei kitų specialistų.

„Didieji Skandinavijos bankai, pvz., „Danske“ ar SEB, anksčiau pasirinko savo pasaulinius paslaugų centrus įkurti Lietuvoje, – sako „Invest Lithuania“ vykdomasis direktorius Mantas Katinas. – Lietuvos finansinių technologijų kraštovaizdį papildžius „Juni“, matome, kad mūsų šalis puikiai tinka ir pradedančiosioms Skandinavijos finansinių technologijų įmonėms.“

„Naudojant „Juni“ galima paprasčiau valdyti finansinius elektroninės prekybos ar našumo rinkodaros įmonės reikalus, – paaiškina El-Sabinis. – Skaitmeninių įmonių kūrėjams ši programa padeda dirbti našiau, nes automatizuojamas daug laiko užimantis administracinis darbas ir visa finansinė informacija pateikiama vienoje paprastoje aplinkoje.“

Kai „Juni“, siekdama nustatyti tokios bankininkystės platformos paklausą, paskelbė galimybę išbandyti šią programą, per kelias savaites užsiregistravo daugiau kaip 1 200 įmonių. Dėl tokio susidomėjimo „Juni“ greitai pritraukė 2 mln. eurų pradinio kapitalo. Šiuo metu platforma yra uždaros beta versijos, galutinę versiją planuojama paskelbti 2021 m. vasario mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.