Seimo valdyba ėmėsi viešbučio – svarsto parduoti

Seimo valdyba ėmėsi svarstyti parlamento viešbučio pastato Gedimino prospekte pardavimo klausimą.

Seimo viešbutis.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo viešbutis.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo viešbutis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Seimo viešbutis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 16, 2020, 2:36 PM

Seimo valdyba trečiadienį nusprendė įpareigoti Seimo kanceliariją pradėti valdomo turto – statinio, esančio Gedimino pr. 60 – vertinimo procedūrą, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Neturėdami šio skaičiaus niekam normaliai nepaaiškinsime – nei visuomenei, nei Seimo nariams, nei žiniasklaidai – visų skaičių“, – sakė Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

Artimiausiu metu planuojama parlamentarus supažindinti su teikiamomis alternatyvomis Seimo viešbučiui, iki kito Seimo valdybos posėdžio vyks pasitarimas Seimo frakcijose šiuo klausimu.

Seimo nariams teikiami du siūlymai: numatoma arba nustatyti kompensaciją būsto nuomai, atsižvelgiant į butų nuomos rinkos vidutinę kainą, arba nustatyti fiksuoto dydžio kompensaciją būsto nuomai su galimybe dalį būsto nuomos išlaidų apmokėti iš Seimo nariui parlamentinei veiklai skiriamų lėšų.

P.Saudargo siūlymu, šiuo metu būtų reikalinga įsivertinti ir Seimo valdomą autoūkį.

„Manau, kad visus šiuos klausimus reikėtų spręsti kompleksiškai: viešbučio privatizavimas, fontano ir aikštės sutvarkymas, pirma perėmus, ir aš taip pat atkreipčiau dėmesį į dar vieną aspektą, kur taip pat buvo daromi auditai ir analizės – dėl Seimo autoūkio“, – sakė vicepirmininkas.

Seimo viešbutis yra sostinės Gedimino prospekte, priešais parlamento rūmus. Jame – 72 vieno, dviejų ir trijų kambarių butai. Iniciatyvos atsisakyti patalpų parlamente iškeliamos nebe pirma kadencija, tačiau iki šiol nebuvo priartėta prie jų įgyvendinimo.

Pirmumo teisę apsigyventi viešbutyje turi Seimo nariai, neturintys nuosavo būsto sostinėje, tačiau esant laisvų vietų gali gyventi ir kiti parlamentarai, tik jie turi susimokėti už komunalines paslaugas.

Seimo statutas numato, kad pirmąja eile butas suteikiamas tiems Seimo nariams, kurie neturi ir per pastaruosius penkerius metus nuosavybės teise neturėjo gyvenamosios vietos Vilniuje bei turi gyvenamąją vietą, nutolusią daugiau nei 25 km už sostinės ribų. Jiems gyvenimo Seimo viešbutyje išlaidos (už šaltą ir karštą vandenį, elektros energiją, dujas, šiluminę energiją ir komunalines paslaugas) kompensuojamos.

Kiti Seimo viešbutyje gyvenantys Seimo nariai moka už šaltą ir karštą vandenį, elektros energiją, dujas, šiluminę energiją ir komunalines paslaugas pagal patvirtintus tarifus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.