JAV metė kaltinimus Šveicarijai ir Vietnamui manipuliuojant valiutų kursais

JAV Iždo departamentas įtraukė Šveicariją ir Vietnamą į valiutomis manipuliuojančių valstybių sąrašą, ir tai reiškia dvišalių derybų su šiomis dviem šalimis pradžią.

Šveicarija neslepia, kad kišosi į valiutų rinką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šveicarija neslepia, kad kišosi į valiutų rinką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2020, 8:31 AM

„Ši sąveika apims raginimą parengti planą dėl konkrečių politinių veiksmų, siekiant pašalinti pagrindines valiutų nuvertinimo ir išorinio disbalanso priežastis“, – teigiama Iždo departamento pranešime.

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos dirbs su šiomis dviem valstybėmis, siekdamos pašalinti praktiką, kuri „sukuria nesąžiningą konkurencinį pranašumą“.

Šveicarija neslepia, kad kišosi į valiutų rinką, siekdama užkirsti kelią savo franko stiprėjimui, tačiau neigia kaltinimus manipuliavimu.

Be to, JAV Iždo departamentas išsaugojo sąraše stebimų valstybių, kurioms reiškiamos pretenzijos dėl jų valiutų ir prekybos politikos, Kiniją, Japoniją, Pietų Korėją, Vokietiją, Italiją, Singapūrą ir Malaiziją, o į jį įtraukė Taivaną, Tailandą ir Indiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.