Apgaulingai buhalteriją tvarkiusios įmonės direktoriui – nemalonumai ir dėl individualios veiklos

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame uostamiesčio įmonės direktorius kaltinamas apgaulingai tvarkęs buhalterinę apskaitą, o dirbdamas pagal individualios veiklos pažymą – nesumokėjęs per 14 tūkst. eurų mokesčių bei teikęs neteisingus duomenis apie pajamas.

Klaipėdos apygardos prokuratūra kaltinimus pateikė tiek įmonės direktoriui, tiek pačiai įmonei.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Klaipėdos apygardos prokuratūra kaltinimus pateikė tiek įmonės direktoriui, tiek pačiai įmonei.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Klaipėdos apygardos prokuratūra kaltinimus pateikė tiek įmonės direktoriui, tiek pačiai įmonei.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos apygardos prokuratūra kaltinimus pateikė tiek įmonės direktoriui, tiek pačiai įmonei.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos apygardos prokuratūra kaltinimus pateikė tiek įmonės direktoriui, tiek pačiai įmonei.<br>M.Patašiaus nuotr.
Klaipėdos apygardos prokuratūra kaltinimus pateikė tiek įmonės direktoriui, tiek pačiai įmonei.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2021, 8:32 AM, atnaujinta Jan 11, 2021, 8:36 AM

Klaipėdos apygardos prokuratūra kaltinimus pateikė tiek įmonės direktoriui, tiek pačiai įmonei.

FNTT Klaipėdos apygardos valdyboje dirbantys pareigūnai susidomėjo stiklo pertvaromis prekiaujančia ir jas įrengiančia įmone. Pradėto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad įmonė galimai apgaulingai tvarko buhalteriją.

Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad per devynis 2019 metų mėnesius įmonės direktorius į įmonės apskaitą neįtraukė beveik 8,5 tūkst. eurų, gautų už klientams suteiktas paslaugas. Pareigūnų duomenimis, galimai siekiant išvengti mokėtinų mokesčių, vienam iš darbuotojų darbo užmokestis buvo išmokėtas vokelyje, nepagrindžiant šios operacijos kasos išlaidų orderiais.

Atliekant ikiteisminį tyrimą į pareigūnų akiratį pateko ir įmonės direktoriaus individuali veikla pagal pažymą Klaipėdos mieste. Pareigūnai suskaičiavo, kad 2018–2019 metais stiklo sienelių montavimo paslaugas teikęs asmuo į savo veiklos apskaitą neįtraukė beveik 35 tūkst. eurų pajamų ir į Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetą nesumokėjo per 6,6 tūkst. eurų socialinio draudimo įmokų.

Siekdamas išvengti pridėtinės vertės (PVM) ir gyventojų pajamų mokesčių sumokėjimo, teikdamas deklaracijas elektroniniu būdu, įtariamasis deklaravo ne visas gautas pajamas ir taip nesumokėjo per 7,5 tūkst. eurų PVM ir gyventojų pajamų mokesčių. Tyrimo metu minimas asmuo šią sumą valstybės biudžetui sumokėjo.

Įmonės direktorius kaltinamas apgaulingu juridinio asmens ir savo individualios veiklos pagal pažymą apskaitos tvarkymu, taip pat – neteisingų duomenų apie pajamas pateikimu. Kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo pateikti ir juridiniam asmeniui.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo prokurorė. Jai surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota teismui.

Už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų. Mokesčių vengimas, kai suma viršija 100 MGL, griežčiausiai baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.