Du viename: ketvirtis milijono JK įmonių gali neatlaikyti „Brexit“ ir COVID-19

Daugiau nei ketvirtis milijono smulkių Didžiosios Britanijos įmonių, susidūrusios su dvigubu „Brexit“ ir COVID-19 pandemijos smūgiu, šiais metais gali bankrutuoti, jei nesulauks didesnės valstybės pagalbos, rodo pirmadienį paskelbto tyrimo duomenys.

Rekordinis mažų įmonių savininkų skaičius planuoja uždaryti savo įmones per ateinančius dvylika mėnesių.<br> V.Balkūno nuotr.  
Rekordinis mažų įmonių savininkų skaičius planuoja uždaryti savo įmones per ateinančius dvylika mėnesių.<br> V.Balkūno nuotr.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2021, 5:26 PM

„Rekordinis mažų įmonių savininkų skaičius planuoja uždaryti savo įmones per ateinančius dvylika mėnesių, todėl JK gali prarasti daugiau nei ketvirtį milijono įmonių“, – skaičiuoja Smulkiojo verslo federacija, praėjusį mėnesį apklaususi 1401 bendroves apie jų perspektyvas.

Federacija teigė, kad Didžiosios Britanijos finansinės paramos priemonės reaguojant į COVID-19 „atsiliko“ nuo ribojamųjų priemonių griežtinimo.

Savo tyrime organizacija pridūrė, kad eksportuotojai jaučia įtampą naujojo ES ir JK prekybos susitarimo pradžioje, Didžiajai Britanijai išėjus iš Europos Sąjungos bendrosios rinkos ir muitų sąjungos.

Smulkiojo verslo federacijos pirmininkas Mike'as Cherry paragino JK vyriausybę išsiaiškinti, kaip nepaprastosios padėties atveju galiojančios skolų priemonės galėtų padėti mažosioms įmonėms išlikti.

Jis paragino skirti tikslines išmokos, kurios padėtų įmonėms susidoroti su neapibrėžtumu, susijusiu su „Brexit“ prekybos susitarimu, įsigaliojusiu sausio 1 dieną.

„Mūsų eksportuotojai mėgina išsiaiškinti, ką jiems reiškia naujasis ES ir JK prekybos susitarimas, neturėdami lėšų, reikalingų korekcijoms atlikti“, – teigė M. Cherry.

„Skubiai reikalingas tiesioginis finansavimas tikslinių išmokų forma, padėsiantis valdyti naujus įsipareigojimus pereinamuoju laikotarpiu. Ši vyriausybė gali sustabdyti nuostolius ir apsaugoti ateities verslą, tačiau tik tada, jei veiks nedelsdama“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.