„Lewben“ naująjį vizualinį identitetą įkvėpė nuosekli mecenavimo ir kolekcionavimo veikla

Labai drąsaus ir neįprasto bendradarbiavimo variantą pasirinkusi integruotų verslo paslaugų teikėja „Lewben“ atnaujindama savo vizualinį identitetą, įkvėpimo sėmėsi meno fondo „Lewben Art Foundation“ kolekcijos kūriniuose. Per 10-metį išaugusios šios įmonių grupės ambicijas, kompleksiškumą ir inovatyvumą dabar atspindi meno kūrinių elementai, perdaryti naudojantis 3D grafika ir sujungti į kelias unikalias kompozicijas. Tam buvo pasirinkta raktinė frazė „Fresh Perspective“, reiškianti kitokią perspektyvą.

„Lewben“ marketingo ir viešųjų ryšių paslaugų vadovė Indrė Tubinienė.
„Lewben“ marketingo ir viešųjų ryšių paslaugų vadovė Indrė Tubinienė.
Naujajam identitetui įkvėpimo buvo semtasi ir iš lietuvių menininkų darbų (pvz.,Elenos Urbaitytės-Urbaitis).
Naujajam identitetui įkvėpimo buvo semtasi ir iš lietuvių menininkų darbų (pvz.,Elenos Urbaitytės-Urbaitis).
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2021, 10:14 AM

Indrė Tubinienė, „Lewben“ marketingo ir viešųjų ryšių paslaugų vadovė

– Jūsų naujojo identiteto raktinė frazė „Fresh Perspective“ reiškia kitokią perspektyvą. Papasakokite apie tai plačiau.

– Norėjome ne tik vizualiai atsinaujinti, bet ieškojome, kas galėtų apibendrinti visą mūsų veiklą. Mūsų komanda iš tiesų yra labai įvairialypė, apimanti skirtingas veiklos sritis, dirbanti su skirtingais klientais ir skirtingose geografinėse lokacijose. Bet kiekvienas iš mūsų visų pirma užduoda klausimą sau, kur slypi dar neužčiuoptos galimybės. Stengiamės būti inovatyvūs, norime padėti savo klientams ir parteriams įžvelgti nematytų perspektyvų, atrasti naujų galimybių, sukurti jiems daugiausia vertės. Stengiamės visuomet įsiklausyti į klientų poreikius ir pritaikyti atskirai kiekvienai situacijai geriausius sprendimus (tailor-made solutions).

– Nuo pat savo veiklos pradžios daug dėmesio skiriate meno mecenatystei ir labdarai. Labai įdomu, kad įkvėpimo kurdami naująjį identitetą sėmėtės būtent iš meno kūrinių.

– Mūsų įmonių grupė labai įvairiapusė – čia greta verslo savo vietą rado ir meno fondas „Lewben Art Foundation“, ir labdaros fondas Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondas. „Lewben Art Foundation“ per septynerius veiklos metus tapo neatsiejamu šalies kultūros reiškiniu. O prieš metus įkurtas Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondas – viltis onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams pakeisti savo likimą.

Šių fondų veikla labai svarbi mūsų dalis – tai, kuo mes gyvename, ir tai, kas mums rūpi. Domėjimasis menu bei labdara tapo mūsų darbuotojų gyvenimo kasdienybe, o įmonių grupės vykdomi rėmimo ir mecenatystės projektai svarūs ir svarbūs visos šalies mastu. Todėl šis glaudus verslo ir meno ryšys labai aiškiai atsiskleidė ir mūsų naujajame vizualiniame identitete.

Net mūsų biuras alsuoja menu – mes dirbame aplinkoje, kurioje gali gimti naujų minčių ir apimti įkvėpimas vien pasivaikščiojus po kabinetus, koridorius. Siekis nuolat tobulėti, būti inovatyviems, mokytis ir kurti paskatino mus atsigręžti į meną.

– Jau aišku, kad menas neatskiriamas nuo jūsų veiklos. Papasakokite apie kūrinių pasirinkimą formuojant naująjį identitetą.

– „Lewben Art Foundation“ kolekcijos meno kūriniai ir tapo didžiuoju atradimų bei naujų įžvalgų šaltiniu. Aš pati septynerius metus vadovavau šiam meno fondui ir, perėjusi į „Lewben“ įmonę kaip marketingo ir viešųjų ryšių paslaugų vadovė, darbus perėmiau iš kolegės Ingos Jonikienės, kuri pradėjo identiteto atnaujinimo projektą ir padarė didelį įdirbį.

Buvo labai įdomu stebėti, kaip „Lewben Art Foundation“ kolekcijos kūriniai virto naujojo „Lewben“ įvaizdžio pagrindu.

Naujajam identitetui įkvėpimo buvo semtasi tiek iš lietuvių menininkų darbų (pvz., Vinco Kisarausko, Elenos Urbaitytės-Urbaitis, Kęstučio Zapkaus, Jono Jurciko, Marijos Teresės Rožanskaitės), tiek iš tarptautinės mūsų kolekcijos dalies, tarkim, Andrea Joyce Heimer, Nicko Darmstaedterio, menininkų grupės „Los Carpinteros“ ir daugelio kitų. Taip, šis projektas, iš tiesų tapo vienu įdomesnių meno kūrinių integravimo į verslo praktiką pavyzdžių.

– Kartu atnaujinote ir „Lewben“ interneto svetainę. Apsilankius joje iš tiesų apima jausmas, kad esate labai inovatyvūs ir dinamiški. Ten taip pat matome sąsajų su menu ir naujuosius identiteto elementus.

– Taip, „Lewben“ ir menas – neatsiejami, o naujojo identiteto elementai, atspindintys mūsų įkvėpimo šaltinį, puikiai įsikomponavo ir perteikia mūsų nuotaikas ir atnaujintoje interneto svetainėje.

Mūsų dešimties metų veiklos rezultatas – suformuota įmonių grupė, teikianti visas verslui reikalingas paslaugos iš vienų rankų, t. y. veikiame vadinamuoju one-stop-shop principu.

Paslaugų spektras labai platus – tai finansų planavimo, teisės, mokesčių ir verslo konsultavimo bei apskaitos, taip pat  gerovės valdymo  paslaugos didelėms tarptautinėms ir vietinėms verslo įmonėms bei individualiems klientams.

Šiandien naujasis „Lewben“ ženklas kartu su grupės įmonėmis telkia iki šimto darbuotojų išaugusią komandą, vykdančią projektus net 28-iose šalyse.

Grupės biurai veikia Vilniuje ir Kaune (Lietuva), Amsterdame (Nyderlandai) ir Nikosijoje (Kipras). Tad norėjome patrauklios ir aiškios interneto svetainės, kuri apimtų visas išvardytas paslaugų grupes bei geografiškai parodytų projektų pasklidimą, leistų klientui ar karjeros galimybėmis pas mus besidominčiam žmogui paprastai ir greitai susipažinti su mūsų veikla, komanda, naujienomis. Buvo gana didelis iššūkis tai pasiekti, bet esame tikri, kad pavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.