Vokietijos milžinė „DB Schenker“ sustabdė siuntų pristatymą į JK – aktualu ir Lietuvai

Vokietijos logistikos milžinė „DB Schenker“ dėl „Brexit“ sukeltų biurokratinių kliūčių laikinai sustabdė siuntų pristatymus iš Europos Sąjungos (ES) į Didžiąją Britaniją.

Anot „Schenker“, kiekviena siunta, kuri nėra tinkamai dokumentuota, stabdo visų krovinių pristatymą.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Anot „Schenker“, kiekviena siunta, kuri nėra tinkamai dokumentuota, stabdo visų krovinių pristatymą.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2021, 2:30 PM

Transporto milžinė pranešė susidūrusi su didelėmis problemomis dėl muitinės formalumų, susijusių su prekių judėjimu tarp JK ir ES, sakoma naujienų agentūrai AFP atsiųstame pranešime.

Anot įmonės, tik maždaug 10 proc. siuntų turi išsamius ir teisingai parengtus dokumentus. 

Vokietijos valstybinei geležinkelių milžinei „Deutsche Bahn“ priklausanti „DB Schenker“ teigė, kad jos darbuotojai yra specialiai apmokyti spręsti „Brexit“ problemas, tačiau kiekviena siunta, kuri nėra tinkamai dokumentuota, stabdo visų krovinių pristatymą.

Siuntos, kurios nėra visiškai deklaruotos, negali būti pristatytos, priduriama pranešime.

Bendrovė prognozuoja, kad sausio mėnesį siuntų kiekis dar labiau padidės, tačiau teigė, jog galės sparčiai atlikti muitinės formalumus tik tuo atveju, jei smarkiai padidės siuntų su reikiamais dokumentais dalis.

„Šiam tikslui ir siuntėjas, ir gavėjas privalo pateikti reikalavimus atitinkančius dokumentus“, – pridūrė bendrovė.

Vežėja teigė sieksianti pristatyti jau išsiųstus krovinius kuo greičiau.

Prekybos susitarimas po „Brexit“, sudarytas gruodžio pabaigoje, nutraukė laisvą prekių judėjimą tarp ES ir Didžiosios Britanijos.

Prancūzijos siuntų pristatymo tarnyba DPD kiek anksčiau sausio mėnesį taip pat buvo kelioms dienoms sustabdžiusi siuntų gabenimą iš Didžiosios Britanijos į ES šalis. Ji teigė, kad reikia laiko prisitaikyti prie „naujų, sudėtingesnių procedūrų“.

Kasmet „DB Schenker“ pristato apie pusę milijono siuntų iš žemyninės Europos į JK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.