Pandemijos gniuždomam verslui vienos durys užsivėrė, kitos atsidarė

Nei pandemija ir su ja atsiradę gausūs suvaržymai, nei niūrokos ekonomistų prognozės nenuslopino lietuvių verslumo – pernai įmonių šalyje ir vėl buvo įsteigta daugiau, nei užsidarė.

Pernai įmonių šalyje buvo įsteigta daugiau, nei užsidarė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pernai įmonių šalyje buvo įsteigta daugiau, nei užsidarė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2021, 3:56 PM, atnaujinta Jan 16, 2021, 4:42 PM

Sausio pradžioje Lietuvoje veikė per 108 tūkst. ūkio subjektų. Registrų centro duomenimis, praėjusiais metais šalyje buvo įregistruota 13,3 tūkst. naujų ūkio subjektų – 5 proc. daugiau nei užpernai.

Kaip skelbia Statistikos departamentas, daugiausiai naujai įregistruotų ūkio subjektų buvo Vilniaus mieste, mažiausiai – Birštono savivaldybėje.

Paprastai kiekvienais metais daugiau yra tokių įmonių, kurios pradeda veiklą, o ne ją nutraukia. Kitaip buvo tik per ekonominę krizę 2008 ir 2009 metais, kai dėl finansinių sunkumų žlugo tūkstančiai įmonių.

Bet ir dabar nemažai jų veikia tik popieriuose, o realios veiklos nevykdo. Statistikos departamento duomenimis, iš viso sausio pradžioje Lietuvoje buvo įregistruota per 250 tūkst. ūkio subjektų, bet veikė mažiau nei pusė.

Beje, pernai naujai įregistruotos įmonės irgi nebūtinai pradėjo veiklą. Statistikos departamentas skelbia, kad, palyginti su 2020 metų pradžia, veikiančių ūkio subjektų skaičius sausio 1-ąją išaugo 0,7 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.