Sakartvelas nuo vasario atvers oro vartus tarptautiniam susisiekimui

Sakartvelo vyriausybė nusprendė nuo vasario 1-osios atšaukti visus reguliaraus tarptautinio oro susisiekimo apribojimus.

Tbilisis pranešė, kad oro bendrovės, norinčios skraidinti į Sakartvelą, galės planuoti ir vykdyti reguliarius skrydžius.<br> D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Tbilisis pranešė, kad oro bendrovės, norinčios skraidinti į Sakartvelą, galės planuoti ir vykdyti reguliarius skrydžius.<br> D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2021, 3:13 PM

„Nuspręsta, kad nuo vasario 1 dienos galima atsisakyti reguliarių skrydžių ribojimų. Tai reiškia, kad visos Sakartvele veikiančios oro bendrovės ir naujos aviakompanijos, norinčios skraidinti į Sakartvelą, galės planuoti ir vykdyti reguliarius skrydžius“, – pranešė ekonominės plėtros ministrė Natija Turnava.

Kartu ji pabrėžė, jog tarptautinis oro susisiekimas bus leidžiamas laikantis visų medicinos protokolų ir antivirusinės saugos taisyklių.

„Daugelis aviakompanijų pasaulyje tai daro jau dabar, todėl tai nesukels papildomų sunkumų“, – sakė ji.

„Tikimės, kad per artėjantį pavasario sezoną galėsime saugiai priimti daugiau turistų. Kitą savaitę planuojami susitikimai su kelionių organizatorių, turizmo agentūrų atstovais, kad aptartume, kaip jos turėtų pasiruošti panaudoti naują aplinkybę mūsų šalies labui“, – pridūrė N. Turnava.

Dėl COVID-19 pandemijos Sakartvelo oro, sausumos ir jūrų sienos tarptautiniams keliautojams užsidarė nuo kovo 21-osios. Buvo leidžiami tik užsakomieji reisai, bet tik iš kelių valstybių.

Sakartvelo vyriausybė tikėjosi nuo praėjusių metų vidurio atverti šalį turistams bei atkurti reguliarius tarptautinius skrydžius, tačiau šis sprendimas dėl nepalankios epidemiologinės padėties kelis kartus buvo atidedamas. Išimtys buvo padarytos oro susisiekimui tik su Paryžiumi, Miunchenu ir Ryga.

Nuo lapkričio mėnesio buvo nuspręsta atnaujinti reguliarų oro susisiekimą su dar 10 miestų užsienyje, bet epidemiologinei situacijai blogėjant tiek Sakartvele, tiek ir užsienyje, teko šiuos ketinimus įšaldyti.

Pernai Sakartvelas sulaukė 1,089 mln. turistų – 79 proc. mažiau nei užpernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.