Sanatorijos „Belorus“ darbuotojai nori būti išgirsti – planuoja ratuotą piketą

Sausio 27 dieną sanatorijos Druskininkuose „Belorus“ darbuotojai planavo automobilių kolonos piketą, kuriame dalyvauti jau užregistravo daugiau kaip 150 automobilių: 73 sanatorijos darbuotojų bei 84 sanatorijos kolektyvą palaikančių bendruomenės žmonių. Tačiau kada ji tiksliai įvyks, piklausys nuo to, kada atsiras galimybė kirsti savivaldybių ribas.  

Sanatorijos darbuotojai planuoja socialinę akciją, kuria nori atkreipti valdžios dėmesį į jos veiklą.<br>Organizatorių nuotr.
Sanatorijos darbuotojai planuoja socialinę akciją, kuria nori atkreipti valdžios dėmesį į jos veiklą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2021, 4:15 PM, atnaujinta Jan 22, 2021, 4:16 PM

„Norime išsakyti savo poziciją ir dar kartą atkreipti dėmesį, kad dėl kažkur įsivėlusios klaidos kenčia 400 druskininkiečių šeimų. Po pandemijos kentės ir eilinių Baltarusijos šeimų vaikai, kuriems gydymas Druskininkuose yra ypač reikalingas“, – sakė sanatorijos Darbo Tarybos pirmininkas Vladas Šaruckij.

Suprasdami, kad šiuo metu šalyje galioja karantino apribojimai, savo taiką pilietinę akciją darbuotojai suplanavo itin atsakingai ir apgalvotai, užtikrindami visišką dalyvių saugumą. 

„Dėkojame Vilniaus miesto savivaldybei už supratimą ir geranorišką požiūrį, kurio, deja, nesulaukėme iš kitų valstybės institucijų.

Mes gerbiame Lietuvos įstatymus, pagal kuriuos įkurta mūsų darbovietė, ir pagal kuriuos tiek metų sąžiningai mokėjome mokesčius į Lietuvos biudžetą. Įstatymų pažeisti tikrai nesiruošiame“, – sakė Vladas Šaruckij.

Socialinę akciją, kuria norima atkreipti visuomenės ir valdžios dėmesį į sanatorijos veiklą – neįgalių vaikų gydymą, o kartu išgelbėti darbuotojų šeimas nuo gresiančio skurdo ir bedarbystės, sanatorijos darbuotojai planuoja įvykdyti iš karto, kai tik bus galima kirsti savivaldybių ribas ir pasiekti Vilnių.

Primenama, kad šią savaitę sanatorijos darbuotojai prezidentui Gitanui Nausėdai įteikė peticiją su 371 darbuotojo parašais prašydami imtis priemonių ir inicijuoti tyrimą, kad jokių ES sankcijų nei įstaigos steigėjui, nei pačiai įstaigai, nei jos vadovui nebūtų taikoma.

Kitas jų prašymas – vetuoti praėjusią savaitę Seime priimto Užimtumo įstatymo su jį lydinčių teisės aktais pakeitimus, kurie įstaigos darbuotojus paliko be socialinių garantijų.

„Deja, Prezidentas šio sanatorijos darbuotojų prašymo neišgirdo“, – teigė V.Šaruckij.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.