„AXIS Tech“ ėmėsi stambių užsakymų Portugalijoje ir Vokietijoje

Energijos gamybos sprendimų ir metalo apdirbimo įmonė „AXIS Tech“, prieš metus pradėjusi siūlyti transportavimo įrenginių gamybos paslaugas, šiuo metu yra pasirašiusi sandorių už 2,8 mln. eurų. Kompanija pagal individualius užsakymus gaminamas konvejerių sistemas tiekia keturiems skirtingiems objektams Portugalijoje, Vokietijoje ir Latvijoje.

Kompanija pagal individualius užsakymus gaminamas konvejerių sistemas tiekia keturiems skirtingiems objektams Portugalijoje, Vokietijoje ir Latvijoje.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kompanija pagal individualius užsakymus gaminamas konvejerių sistemas tiekia keturiems skirtingiems objektams Portugalijoje, Vokietijoje ir Latvijoje.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2021, 11:18 AM

„Juostinius transporterius projektuojame ir gaminame nuo veiklos pradžios, anksčiau tai buvo katilinių gamybos dalis. Matydami šios įrangos, kaip atskiro produkto, poreikį, skirtingoms rinkoms pasiūlėme įvairių konvejerių sistemų gamybos paslaugas. Jau įgyvendinome pirmuosius užsakymus ir šią veiklą toliau plečiame namų bei užsienio rinkose“, – sako „AXIS Tech“ generalinis direktorius Paulius Arštikys.

Kompanija visų tipų stacionarių ir mobilių juostinių transporterių, juostinių, sraigtinių, grandiklinių konvejerių sistemas projektuoja ir gamina pagal individualius užsakymus. „Tikimės, kad nestandartiniai gaminiai jau netrukus taps standartiniais mūsų produktais“, – teigia P. Arštikys.

Pirmąją transportavimo sistemą „iki rakto“ „AXIS Tech“ pagamino kalnakasybos įmonei Portugalijoje – savo partnerės Ispanijoje „Assembly Conveying Systems“ užsakymu. Dėl COVID-19 ribojimų mobilaus transporterio startas užtruko, tačiau šių metų pradžioje įrenginys buvo sėkmingai paleistas. Šio užsakymo vertė – 190 000 eurų.

Su Vokietijos cukraus gamybos technologinės įrangos tiekėja BMA „AXIS Tech“ sudarė dvi sutartis dėl juostinių transporterių projektavimo ir gamybos. Bendra sutarčių vertė – beveik 1 mln. eurų. Baigusi projektavimo darbus, įmonė laukia iš BMA leidimo pradėti gamybą. „Bendradarbiavimas su BMA gali būti ilgalaikis. Šiuo metu tikimės dar vieno, 600 tūkst. eurų vertės, užsakymo“, – sako P. Arštikys.

Vokietijoje „AXIS Tech“ pradės darbus ir kompanijos „Südzucker“ cukraus fabrike. Didelė dalis šiam objektui skirto įrangos jau pagaminta ir pradėta tiekti. Per vasarį baigusi tiekti įrangą, įmonė ją sumontuos balandžio mėnesį. Šio projekto vertė – 610 000 eurų.

2020-ųjų vasarą „AXIS Tech“ pasirašė daugiau nei 1 mln. eurų vertės sutartį su Rygos birių produktų terminalu „Riga Bulk Terminal“. Prie terminalo plėtros prisidedantys lietuviai pradėjo montuoti pagamintą transporterį, kuriuo birūs produktai bus transportuojami į laivų pakrovimo mašiną. Pradėjus įgyvendinti projektą, „Riga Bulk Terminal“ nusprendė pailginti „AXIS Tech“ tiekiamą transporterį. Artimiausiu metu planuojama pasirašyti apie 200 000 eurų vertės susitarimą dėl papildomų darbų.

„Matome šios veiklos perspektyvų ne tik tolimesnėse, tačiau ir namų rinkose. Dalis Lietuvos įmonių, veikiančių birių produktų krovos rinkoje, planuoja plėtrą – mielai prie jos prisidėsime“, – sako P. Arštikys.

Projektų krepšelį ir veiklos įvairovę auginanti kompanija šių metų pradžioje ėmėsi struktūrinių pokyčių, siekdama geriau organizuoti darbą. Dalis „AXIS Tech“ darbuotojų buvo perkelti į Estijoje veikiančios gamybinės įmonės filialą Lietuvoje. „Šis pokytis neturės neigiamos įtakos nei darbuotojų užmokesčiui, nei darbo sąlygoms“, – teigia P. Arštikys.

Šiuo metu „AXIS Tech“ dirba keturiose pagrindinėse srityse. Tai – energijos gamybos sprendimai, metalo konstrukcijų gamyba, kranų ir pramoninės kėlimo įrangos gamyba, pramoninių konvejerių ir transporterių gamyba. Nuo 2019-ųjų pabaigos su vieningu prekės ženklu „AXIS Tech“ savo veiklą tęsia grupės įmonės „Axis Technologies“ ir „Remeksi Keskus“. „AXIS Tech“ priklauso ICOR įmonių grupei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.