Įspėja, kad trumpam kur nors vis dings elektra – remontuos tinklą

Elektros ir dujų tinklą valdantis „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atnaujina ir tęsia dėl didelių šalčių pristabdytus planinius elektros ir dujų skirstomųjų tinklų remonto darbus, kurių metu energijos atjungimo trukmė nuo kitos savaitės nebus ribojama.

Nuo kitos savaitės ESO, dėl sudėtingos būtinų remonto darbų specifikos, vykdys ir keletu valandų ilgesnius atjungimus.<br> ESO nuotr.
Nuo kitos savaitės ESO, dėl sudėtingos būtinų remonto darbų specifikos, vykdys ir keletu valandų ilgesnius atjungimus.<br> ESO nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-04 15:36

Planiniai tinklo priežiūros darbai skirti tinklo patikimumui bei plėtrai ir privalo būti atliekami nuolatos, kad būtų užtikrinamas kokybiškas ir patikimas elektros tiekimas vartotojams.

Atšilus orams po didelių sausio–vasario mėn. šalčių ir atsižvelgiant į saugos ir sveikatos reikalavimus, bendrovė jau pradėjo tinklo priežiūros darbus, kurie reikalauja tik trumpo elektros energijos atjungimo vartotojams. Planinių atjungimų vidutinė faktinė trukmė šių metų pirmaisiais mėnesiais buvo tik apie 2,5 val.

Nuo kitos savaitės ESO, dėl sudėtingos būtinų remonto darbų specifikos, vykdys ir keletu valandų ilgesnius atjungimus.

Svarbu, jog ne tik grįžtama prie laikinai pristabdytų darbų, bet ir imamasi tinklo rekonstrukcijų darbų įgyvendinimo intensyvinimo, siekiant įvykdyti suplanuotas investicijas tinklo patikimumui, šalinti defektus, užtikrinti nepertraukiamą elektros energijos ir dujų tiekimą bei naujų buitinių ir gaminančių vartotojų prijungimą.

„ESO supranta, kad šiuo laikotarpiu, kai didelė dalis gyventojų dirba iš namų, elektros ir dujų atjungimas sukelia daug nepatogumų, tačiau bendrovės kasdienis darbas yra rūpintis patikimu elektros energijos ir dujų tiekimu į kiekvienus Lietuvos namus.

Iš anksto atsiprašome gyventojų ir apgailestaujame dėl galimų nepatogumų – visada siekiame užtikrinti, kad atjungimas būtų kuo trumpesnis.

Primename, kad oro temperatūrai dienomis svyruojant nuo -5 iki -10 °C vykdomi tik tiek darbai, kurių atlikimo trukmė yra iki 5 val. Termometro stulpeliui nukritus žemiau -10 °C, planiniai darbai, kurių metu klientams nutraukiamas elektros energijos tiekimas, nėra vykdomi“, – pranešime aiškino ESO.

Esant neigiamai aplinkos temperatūrai, ESO nevykdo jokių planinių dujų tinklo įrenginių remonto darbų, kurių metu nutraukiamas tiekimas klientams, kurie dujas naudoja šildymui.

Siekiant, kad klientai galėtų pasiruošti planuojamiems elektros ir dujų tinklo atjungimams, apie juos ESO elektroniniu laišku ar trumpąja SMS žinute visada informuoja iš anksto, prieš 5 kalendorines dienas.

Gavus informaciją apie planuojamus remonto darbus gyventojams patariama pasiruošti vandens atsargas, įkrauti elektrinius prietaisus, taip pat apie trumpalaikius elektros tiekimo trikdžius rekomenduojama informuoti darbdavius, jei dirbama iš namų.

Jei negaunama informacijos apie planinius elektros atjungimus, reiktų pasitikslinti, ar pateikti teisingi kontaktiniai duomenys – el. pašto adresas ar mobiliojo telefono numeris.

Jei kiltų klausimų ar norint pasitikslinti dėl ESO atliekamų būtiniausių darbų laiko, trukmės, planuojamos darbų pabaigos bei pageidaujant pakeisti informavimo būdą ar kontaktinius duomenis prašome susisiekite internetu užpildžius klausimų formą arba skambinti nemokamu telefonu 1852.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.