A. Lukašenka: Baltarusija gali pritraukti išorinį finansavimą per kriptovaliutas

Aliaksandras Lukašenka pareiškė, jog Baltarusija privalo susikurti sąlygas išorinio finansavimo pritraukimui skaitmeninių technologijų ir kriptovaliutų pagalba.

A.Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2021, 11:34 AM

„Privalome žvelgti plačiau. Praėjusių metų niūriu laikotarpiu šalys – pasaulio lyderės prispausdino trilijonus dolerių, kad apsaugotų, išgelbėtų savo žmones. Kur šie pinigai tekėjo? Jie buvo nukreipti į didžiausios augimo perspektyvos, o kartu ir pelningumo, sektorių – informacijos technologijų sektorių.

Net neparemtų kriptovaliutų vertė pasiekė rekordinį lygį“, – pasitarime su vyriausybės ir centrinio banko atstovais antradienį kalbėjo autoritarinis Baltarusijos lyderis.

A.Lukašenką cituoja jo spaudos tarnyba.

„Tačiau didžioji dalis prispausdintų pinigų vis dar nesusieta, o tai reiškia, kad turime didžiulį augimo potencialą, jei pritrauktume juos į savo šalį“, – pabrėžė Baltarusijos prezidentas.

Jis taip pat pareiškė, kad „skaitmeninių ženklų (tokenų) ir kriptovaliutų naudojimas tapo įprastas daugelyje pasaulio šalių, jie priimami kaip papildoma mokėjimo priemonė kartu su tradiciniais pinigais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.